Hát ez a békaszobor meg hogy került a Szabadság térre?

Valaki egy csöpp Brekit állított a szobortenger közepére

20170723 121828
2017.07.24. 11:55

A Szabadság térnél aligha van szobrokkal jobban terhelt közterület Budapesten, és erre tessék, valaki belehekkelt még egy alkotást. Nekem mégis tetszik. Vagyis nem csak mégis, hanem többek közt pont ezért: a nagy ellentmondásos megemlékezésdömpingben - nincs olyan élő ember, aki valamennyi ideállított emlékművel azonosulni tudna - felbukkant egy teljesen semleges szobor. Egy kicsi béka!

Egy rendszeresen arra sétáló Urbanista-olvasó, Mara szúrta ki a hétvégén, hogy egyik napról a másikra megjelent egy csöpp bronzbéka a tér közepén, nagyjából egy vonalban a mélygarázs lejáratával.

Hogy pontosan kit ábrázol, azt nem tudni. Mindenesetre a gallérja erősen hasonlít Brekiére, a Szezám utca és a Muppet Show sztárjáéra. Na meg ugye a békák amúgy sem hordanak nagyon gallért, szóval szerintem ő lesz az. Illene is ide a kis humorista, röhögni a körülötte zajló cirkuszon. 

Az ábrázolt személynél már csak az alkotó titokzatosabb, bár nem lennék meglepve ha ez is Mihajlo Kolodko, azaz Kolodko Mihály ungvári művész szobra lenne. Ő kifejezetten szeret csöpp bronzszobrocskákat kihelyezni közterületre, mint amilyen ez a szomorú kicsi tank például. Arról nem is beszélve, hogy nem ez lenne az első mesefigurája. Ugye emlékeztek a Duna-partra állított Főkukacra?

Érdekelnek a köztéri furcsaságok? Kövesd az Urbanistát a Facebookon!