Luxuslakásnak árulják a Dunkirk filmben szereplő 90 éves hajót

2017.08.03. 13:38
Dunkirk0-1050x448.png

Igazi sztáringatlan került a piacra Londonban, ugyanis egy hollywoodi sikerfilm szereplőjéről van szó, a Dunkirk egyik hajójáról. A fenti jelenetben látszik teljes szépségében, ami egy villanásra a trailerben is felbukkan 1:45-nél:

Valójában azonban nem Dunkerque-ben van a hajó, hanem Londonban, a Temzén ringatózik kikötve, és belül luxuslakásnak van berendezve. Ilyen civilben, smink nélkül:

Dunkirk1-690x460.png
Fotó: rightmove.co.uk

1926-ban építették, és utána fél évszázadot a Brit-szigetek keletei partjainál szolgált teherbárkaként. Egy darabig csak vitorlája volt, '58-ban kapott egy motort, amivel még '77-ig működött, de aztán nyugdíjazták. Magánkézben van, lakóhajóként üzemel.

Dunkirk6-690x460.png
Fotó: rightmove.co.uk

Elvileg akár járhatott is volna Dunkerque-nél, de a Dinamó-hadműveletben biztos, hogy nem vett részt. Ennek ellenére a filmben szerepet kapott, a tulajdonosa pedig megragadta a kínálkozó alkalmat, hogy most talán jobb áron adhatja el. Na majd meglátjuk, mi lesz belőle, akad-e valaki, aki 425 ezer fontot (úgy 144 millió forintot) kifizet érte. 

Dunkirk2-690x460
Fotó: rightmove.co.uk

Nem igazán vagyok otthon a brit lakóhajópiacon, de nekem nem tűnik olyan rettenetesen soknak a négyszobás kecóért. Még akkor sem, ha a hirdetésben szereplő "luxus" kifejezést egy kicsit túlzónak érzem. Több infó és kép a hirdetésben (érdemes belenézni, én ilyen ingatlanalaprajzot még soha nem láttam). 

Érdekelnek a különleges ingatlanok? Kövesd a az Urbanistát a Facebookon!