Felállították a Gömböc-szobrot a Corvin sétányon

2017.12.21. 13:27
Corvin Gomboc 10
Fotó: Adrián Zoltán / Képszerkesztőség / Futureal

Helyére került az első kültéri Gömböc-szobor. Hogy mi a különbség egy Gömböc és egy Gömböc-szobor között? Nos, a szobor csak a formáját mutatja a Gömböcnek, de az anyaga nem homogén. Na de a lényeg az, hogy elég jól néz ki.

Korábban mi is írtunk arról, hogy felállítják az elmúlt évek legfontosabb magyar felfedezését ábrázoló alkotást a Corvin sétányon, a Nokia előtt. Az acélvázra helyezett, 4,5 méter magas és több mint 4 tonnás, rozsdamentes acélból készült szobor Zalavári József művészeti vezetésével készült, és elég jól néz ki. Ráadásul, ha a "hightech cégek székháza előtt álló, innovációt megjelenítő, de azért kellően elvont" szobrok piaci szegmensét vizsgáljuk, akkor ez pláne egy tök jó ötlet. 

Itt egy csomó kép a tegnapi állításról és a helyére került szoborról:

Gömböcről itt olvashattok részletesebben, a legutóbb pedig épp a napokban került szóba a "homogén kejlfeljancsi", aminek csupán egyetlen stabil és egyetlen instabil egyensúlyi helyzete van. Ugyanis megalkotója, Domokos Gábor ennek az elméletnek a segítségével fejtette meg egy rejtélyes csillagközi aszteroida formáját.

Ha érdekel, mi történik Budapest közterein, kövesd az Urbanistát a Facebookon!