Egykori kártyaszobából kialakított lakás 34 millióért

Ha kell a Róth Miksa-üveg is, akkor még 1,5 millió. Ingatlansaláta

2018.05.07. 16:15
Kártyaszoba

7. Árad a csi a tervek szerint

Ezt a szombathelyi társasházat egy gigantikus jin-jang jel köré tervezték. (Kösz Klári!)

6. Egy hosszú parasztház végéhez hozzáépítettek egy emeletes, műteremlakásos nyaralót

Az elejére meg kitettek egy feszületet. (Kösz Klári!)

5. Eladó a monori sörgyár, szép víztoronnyal

Van hozzá egy étterem is, de az nincs benne a 3,3 milliárdos árban. (Kösz Gábor!)

4. Lehet, csak fotón ilyen szép, de azon nagyon

Nagypolgári nyaralónak, sőt kúriának mondják, de külső képek nélkül az alaprajzengem inkább emlékeztet egy megbütykölt parasztházra. Na de ez cseppet sem hátrány, nagyon klassz. (Kösz Klári!)

3. Fürdőszoba és háló egyben

Pedig amúgy van még fürdő a házban. (Kösz Balu!)

2. Galériás garzon: konyha a galérián

De amúgy nagyon profi, úgy tűnik, már el is kelt. (Kösz Zoltán!)

1. Egykori kártyaszobából kialakított lakás 

Tetőtől talpig fa, még a mennyezete is. A hirdetés szerint az "angol nagykövet" rezidenciájának épült a húszas években - ne kezdjünk el kötözködni vele. Hogy miért került egy magyar nyelvű, könyvet magasztaló, ex-libris feliratú Róth Miksa-üveg a brit követ kártyaszalonjába, és miért ez világítja meg az ágyat, az rejtély. Mindenesetre most a 33,9 milliós vételáron felül plusz 1,5 milliót kell lepengetnie annak, aki meg akarja tartani. (Kösz Klári!)

FRISSÍTVE: Ahogy azt sejteni lehetett, a hirdetés szövege khm... nem fedte teljesen a valóságot. Jelentkezett a tulajdonos, aki megírta, hogy"az épület természetesen soha nem volt az angol követség rezidenciája, bizonyos régi szóbeszédek szerint valaha a követség egyik dolgozója birtokolta, tőle kérték el, vagy bérelték a követség diplomatái, hogy nyugodtan kártyázzanak. A nagy ólomüveg ablakot sem Róth Miksa maga készítette, csak annyit tudunk, hogy egy része a Nefelejcs utcai műhelyben készült, nagy valószínűséggel valamelyik tanítványa által. A megsérült eredeti részeket a 90-es években, az eredeti tervrajzok híján készítették hozzá, hasonló stílusban." Mindez az eredeti hirdetésben nem is szerepelt. Hogy mégis, hogy formálódtak át az ingatlanosok között az információk, azt sajnos nem tudni. 

***

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanista@index.inda.hu címre - kösz!

Még több izgalmas ingatlanhirdetésért kövesd az Urbanistát a Facebookon!