Csöpp bronz piszoárszobor került a Városligetbe

2018.06.18. 15:25

Nagyon megy mostanában Kolodko Mihály vagyis (Mihajlo Kolodko) kárpátaljai szobrászművész, aki miniszobrokkal szórja meg Budapestet, kicsit feldobva a hangulatot. Első nagy dobása a Duna-partra telepített Főkukac volt, de azóta már volt tankocska, meg Breki is az elmúlt években. Sőt a gerilláskodás mellé egy hivatalos szoborállítás is belefért: a Liszt Ferenc Repülőtérre került a névadó szobra.

A hébe-hóba jelentkező művész most nagyobb sebességre kapcsolt, vagy csak most tűnt fel hirtelen az embereknek, hogy mik vannak: néhány napon belül megjelent Mekk Elek a Széll Kálmán téren és egy áldozatocska Coloumbo hadnagy mögött.

it's All in the Game #streetart #urbanart #kolodkoart

kolodko (@kolodkomini) által megosztott bejegyzés,

És nincs vége a sztorinak, hiszen Ády, a Köztérkép munkatársa a Városligeti-tó mellett szúrta ki a legújabb csöppséget, egy bronz piszoárt. Mint írja:

"A mini alkotás a Vajdahunyad vára melletti sétány támfalán található. A művész ezzel a piszoárral Marcel Duchamp francia festő, képzőművész művére kíván utalni amit 1917-ben a Független Művészek Társaságának éves New York-i kiállítására „készítette” a művész, de nem vették be."

Hát, akár. Hogy a művész mit akart mondani, azt nem tudom, de az biztos, hogy eddigi művei nem véletlenül kerültek pont oda, ahova. Egy biztos: egy rakás képet megnézhettek az alkotásról a Köztérképen. Na meg persze kiballaghattok a Városligetbe, és megcsodálhatjátok teljes életkicsiségében is.

Érdekelnek a köztéri alkotások? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is.