Csöpp bronz piszoárszobor került a Városligetbe

2018.06.18. 15:25
1 hozzászólás

Nagyon megy mostanában Kolodko Mihály vagyis (Mihajlo Kolodko) kárpátaljai szobrászművész, aki miniszobrokkal szórja meg Budapestet, kicsit feldobva a hangulatot. Első nagy dobása a Duna-partra telepített Főkukac volt, de azóta már volt tankocska, meg Breki is az elmúlt években. Sőt a gerilláskodás mellé egy hivatalos szoborállítás is belefért: a Liszt Ferenc Repülőtérre került a névadó szobra.

A hébe-hóba jelentkező művész most nagyobb sebességre kapcsolt, vagy csak most tűnt fel hirtelen az embereknek, hogy mik vannak: néhány napon belül megjelent Mekk Elek a Széll Kálmán téren és egy áldozatocska Coloumbo hadnagy mögött.

it's All in the Game #streetart #urbanart #kolodkoart

kolodko (@kolodkomini) által megosztott bejegyzés,

És nincs vége a sztorinak, hiszen Ády, a Köztérkép munkatársa a Városligeti-tó mellett szúrta ki a legújabb csöppséget, egy bronz piszoárt. Mint írja:

"A mini alkotás a Vajdahunyad vára melletti sétány támfalán található. A művész ezzel a piszoárral Marcel Duchamp francia festő, képzőművész művére kíván utalni amit 1917-ben a Független Művészek Társaságának éves New York-i kiállítására „készítette” a művész, de nem vették be."

Hát, akár. Hogy a művész mit akart mondani, azt nem tudom, de az biztos, hogy eddigi művei nem véletlenül kerültek pont oda, ahova. Egy biztos: egy rakás képet megnézhettek az alkotásról a Köztérképen. Na meg persze kiballaghattok a Városligetbe, és megcsodálhatjátok teljes életkicsiségében is.

Érdekelnek a köztéri alkotások? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?