Miért nem lett inkább zenész Zoboki?

Mozi, fesztivál, kiállítás, konferencia. Érdekes és unalmas programok!!!

2018.09.28. 14:02

Hihetetlen, de van egy új heti sorozat az Urbanistán, ami már a harmadik részt éri meg. Itt a pénteki programajánló, amelyben a blog témájába vágó programokat szedtem össze, a teljesség igénye nélkül, mától jövő hétvégéig. Folyt. köv.

09.28. péntek

  • Kutatók éjszakája (28-29.) Az egész országban, éjjel-nappal. Gondoltam, hogy kiválogatom a programból legalább azokat, amik Urbanista szempontból érdekesek, de már az is meghaladta az erőmet, annyira színes a választék. Rengeteg olyan épület van, ahová be lehet jutni és már ez önmagában izgalmassá teszi az egészet. Ahol kifejezetten építészeti program lesz, az például a Hild-villa (amelyről korábban már írtam), ahol a klasszicista stílusjegyeket gyakorolhatjuk,  meg ajánlottam volna a Hosszúlépés Bauhaus-sétáját, de az sajnos már betelt (igaz, máskor is el lehet rá menni). Mindegy, itt a honlap, böngésszétek!
  • Ráday-korzó (28-29.)  Ráday utca, reggeltől estig. Két napon keresztül az utcában működő helyek megnyílnak, és összefogva, különleges programokkal várják az érdeklődőket. Sörgyár, tetoválószalon, könyvesbolt, helytörténeti gyűjtemény, miegymás. Elég színes felhozatal, alulról építkezve. Itt az esemény honlapja.

09.29. szombat

  • Családi napok – Kozma után szabadon (29-30.)Műcsarnok, 10:30. Hogyaszongya "kreatív élményt nyújtó DIY workshop a Műcsarnokban, Kozma Lajos építész, belsőépítész, bútortervező, grafikus összművészeti látásmódjának szellemében". Természetesen a kiállításhoz kapcsolódva, amiről már korábban volt szó.Itt a Facebook-esemény hozzá.

09.30. vasárnap

  • Teleki Téri Palota Mozi PopupTeleki tér 25., 15:30. Ígérem nem fogom a Teleki téri mesék miden vetítését ajánlani, bármennyire is szeretem, és bármilyen ritkán is játsszák. Ám ez most különleges alkalom: abban a híres/hírhedt Palota moziban lehet megnézni, amelyről többször is szó esik a filmben, s amelynek helyén már rég egy bútorbolt működik. Itt a Facebook-esemény hozzá.

10.01. hétfő

  • Építészet VilágnapjaMagyar Építőművészek Szövetsége, 15:30. Kiállítás diplomamunkákból, pályázati eredményhirdetés. A Magyar Építőművészetért Érem átadása Moravánszky Ákosnak, előadások és a végén parti. Itt a Facebook-esemény hozzá.
  • Építészet és a zene világnapjaHubay-villa, 17:00. Az operába szerelmes Zoboki beszélget Juhász Előddel arról, hogy miért is nem lett zenész. Utána építészek zenélnek egy híres zenész házában. Részletek az Ybl Egyesület honlapján.

10.02. kedd

  • Könyvbemutató Németh MarcellrőlFaur Zsófi Galéria, 19:00. Németh Marcell városi infrastruktúrákat bemutató alkotásairól már írtam egyszer egy szösszenetet, most könyv jelenik meg a munkássáráról. Itt a Facebook-esemény hozzá.

10.04. csütörtök

  • Kiállítás a Csepel MűvekrőlKortárs Építészeti Központ, 19:00. A KÉK két éves kutatását összegző kiállítás bemutatja a terület helyzetét, az itt dolgozók és vállalkozók világát és a továbblépés legfontosabb kérdéseit. Itt a Facebook-esemény hozzá.
  • Konferencia a BauhausrólBelvárosi Színház, 18:00. A csütörtök este ugyan még csak a Design Hét vigíliája, de ez a program már oda tartozik. Azt írják, hogy a "Budapest Standard debütáló konferenciáján, a Bauhaus ma is megkerülhetetlen és élénken élő hagyományát mutatja be kortárs designerek sikeres példáin keresztül." Én szerintem el is megyek. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Facebook-esemény itt.