Most leginkább bulikat ajánlok

Urbanista-témájú programok a következő hét napra

2018.10.11. 16:50

Még tart a Design Hét, amelyről már az előző programajánlóban is sok szó esett, de azt hiszem a hét nyertese a Hello Wood, amelyik három különböző eseménnyel is jelentkezik: könyvbemutatóval, eredményhirdetéssel és a műhelybemutatóval. Ja és a bulik! Na igen, valahogy úgy tűnik, hogy a témához képest elég sok esemény alakul át partivá a végén, na de ez legyen a legnagyobb baj. Jó szórakozást!

10.11. csütörtök

  • Irodaházak éjszakájaEuropa Design, 18:00. Három irodaházat járhatnak be az érdeklődők. Bővebben.
  • A mi házunk - filmvetítésPótkulcs, 18:30. Lesz egy ingyenes tajvani filmfesztivál a Toldi moziban október 25-27 között, aminek egy szintén ingyenes beharangozója lesz ez a film. Történetesen Urbanista témában, merthogy arról szól, hogy egy falun felnőtt tanító visszatér, hogy feltámassza azt a népi építészeti módszert, amit az ősei alkalmaztak. Itt írtam bővebben a filmről, és itt az esemény.
  • Art Market Budapest. Millenáris (10.11-14.). Elsősorban szépművészeti vásár ugye, mégis a figyelmetekbe ajánlom, mert tavaly is szembe jött rajta több közterületi témaBővebben.

10.12. péntek

  • KÖZÖS MODERN? Győr, Apátúr-ház, 17:30. Győr-Moson-Sopron Megye 1920 és 1990 között épült középületeiről nyílik kiállítás. Kurátor Hartmann Gergely építész lesz, aki a remek Modern Győr szerkesztője. Bővebben.
  • Otthonteremtési kiállítás, Hungexpo (10.12-14.) Fókuszban a lakásbelső és a dizájn. Bővebben.
  • Hello Wood ÉPítész Mustra Finálé. Hello Wood, 19:00. Kiváncsi vagy, hogy melyik csapat installációja lett a legjobb idén nyáron a tokaji borvidéken? Akkor ezen az estén ballagj le az óbudai Fő térre. Bővebben.

10.13. szombat

  • CityScope - Csepel workshop.  KÉK, 10:00. A városszimulációs program a múlt héten beharangozott és még most is tartó Csepel kiállításhoz kapcsolódik. Bővebben.
  • Szabadtéri kiállítás az Üllői útról.  Pestszentlőrinc, Kossuth tér (10.13-14.) Az Üllői út történetét bemutató, három kerület összefogásával készült kiállításrólírtam már az Urbanistán. A hétvégén kivételesen szabadtéren lehet megtekinteni (éjjel csak lámpával, de kinn lesz akkor is), a lőrinci Kossuth téren, amelyről már szintén esett szó. Utána az Üllői út 400. alatti városházán állítják ki év végéig. Bővebben.
  • Technika #1 műhelylátogatás. Zichy-kastély, 14:00. A hiper-szuper Technikáról én is írtam a megnyitásakor. Szeptemberben átköltöztek a Zichy-kastélyban, ahol most a Design Hét keretében várják a kíváncsiskodókat és a barkácsolni vágyókat. Bővebben.

10.16. kedd

  • Kerekasztal-beszélgetés a jövő irodáiról,  KREA Iskola, 17:00. A Design Hét eseménye ez is, Bihary Sarolta és Demeter Nóra építészek, Oláh Nikolett belsőépítész, Dúll Andrea környezetpszichológus és Paukovics Gábor a Kinnarpstól beszélgetnek. Martinkó József fog moderálni, szóval biztos izgalmas lesz. Bővebben.
  • A házak nem hazudnak - Kerényi József életmű-kiállítás, Lechner Tudásközpont, 18:00. Az építész hagyatékából származó tervek és fotók lesznek láthatók. Bővebben
     

10.17. szerda

  • 12 fal - Építészet és kortárs ornamentika, Veszprém Óvári Ferenc út 1. 18:00. A volt Iparostanoda 12 falát díszítette ki 12 fiatal építészcsoport tervei alapján a Neopaint. Én is odanézek, szóval majd elolvashatjátok az Urbanistán, milyen lett a kiállítás. Bővebben.
  • Szakmai fórum a kültéri sportparkokról,  Bálna, 15:00. A hazai tornaparkhelyzetről és lehetőségekről beszélget egy csomó érintett a Design Hét keretében. Itt lehet rá regisztrálni.

10.18. csütörtök

  • Children of the Wood könyvbemutató party,  Hello Wood, 18:30. A korábbi szülinapos könyvük is nagyon szép volt, de a mostani kivételesen formabontó lesz. Még csak átpörgetni volt szerencsém, de most alaposabban is megnézem majd. Bővebben.

Érdekel az épített környezet? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy Instagramon.