Most még megnézhetitek a Csepel Művek makettjét!

Itt az Urbanista heti programajánlója mindenféle dolgokkal

2018.10.18. 17:00
A Kortárs Építészeti Központ Csepel Műveket bemutató kiállítása
A Kortárs Építészeti Központ Csepel Műveket bemutató kiállítása
Fotó: Schoff Gergely / Kortárs Építészeti Központ

Jó napot kívánok, folytatódik a lusta blogger programajánlója az Urbanistán. Bár magamhoz képest elég szorgalmas vagyok, továbbra sem bogarászok események után, de amit küldtök és témába vág, azt kiteszem. A jövő héten nem tudom, hogy leszek gép előtt és mennyi időm lesz ezzel foglalkozni, ezért most egy kis előzetest idepakoltam a következő etapból is. Na gyorsan kilövöm a posztot, aztán indulok is az elsőre, ami mindjárt kezdődik - találkozunk a Hello Woodban!

10.18. csütörtök

  • Children of the Wood könyvbemutató party, Hello Wood, 18:30. A korábbi szülinapos könyvük is nagyon szép volt, de a mostani kivételesen formabontó lesz. Még csak átpörgetni volt szerencsém, de most alaposabban is megnézem majd. Bővebben.

10.19. péntek

  • Csepel Művek makettfesztivál finisszázs, KÉK, 16:00. A Csepel Műveket bemutató kezdeményezésről már a megnyitó kapcsán írtam, de a zárórendezvényen több érdekes dolog is lesz: két izgalmas előadás (Erő Zoltán, Korchma Zsombor), illetve egy makettdemonstráció. Bővebben.
  • Látható Léptékek, Nemzeti Múzeum, 18:00. Tavaly a szokásoknak megfelelően székeket szedtek szét és építettek újra a MOME diákjai a nemzetis kiállításra. Most viszont egy egészen más, de legalább ilyen izgalmas projekttel jelentkeznek: egy nyolcméteres (!) óriásszéket építenek papírcsövekből. Elég kemény lesz. Bővebben.

10.20. szombat

  • Idea és valóság: wekerletelepi séta Kós Károly tér 10. Hogyan jött létre egy kisváros Budapest szívében? Milyen problémák orvoslására keresték a választ Wekerletelep építésekor? Hogyan lehet modern egy 110 éves városrész? A séta során Balogh Samu várostervező ad választ ezen kérdésekre, a végén pedig betérnek egy fő tér körüli ház udvarába is. Bővebben.

10.25. csütörtök

  • Climathon, Demola, 14:30. Városfejlesztéssel foglalkozó egyetemi és önkormányzati szakemberek, az EIT Climate KIC valamint a Valyo képviselői adnak elő a Duna-part és a klímaváltozás kapcsolatáról. Angolul. Bővebben.

10.26. péntek

  • Jössz-MÉSZ Budavári séta Szent György tér 1-2, Habsburg kapu, 15:00. A Nemzeti Hauszmann Terv keretében újjáépül a Várpalota több része, így a lovarda, a Csikós-udvar, a főőrségi épület, a Stöckl-lépcső, és a Szent István terem, amiknek a helyszínét Kovács Dóra idegenvezetővel lehet bejárni a MÉSZ szervezésében. Bővebben.

10.27. szombat

  • Múlt, jelen, jövő - Időutazás a 110 éves Wekerletelepen Kós Károly tér 10. Mint írják a Wekerlei Séta szervezői: "Ez a sétánk nem a telep építéséről szól, hanem annak 110 éves történetéről, miként változott az évtizedek során, hogyan formálták Wekerlét lakói és az építészeti és politikai hullámok." Bővebben.

Érdekel az épített környezet? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy Instagramon.