Palota bálteremmel? Nem, csak a tétényi sertéshizlalda

Meg gyönyörű szecessziós villa és csodaszép klasszicista kastély az ingatlansalátában

2018.10.23. 09:46
serteshizlalda.png
Fotó: Google Street View

7. Egyiptomi fürdő kis csavarral

A szokásos sírkamradizájn mellett néhány virtuális és pár valódi oszlop is van, de ami igazán érdekes, az a festett sivatag piramisokkal. (Kösz, Klára!)

6. Még mindig eladó a csodálatos Gindly-Benyovszky-kastély Tengelicen

Három éve már szerepelt a salátában, most újra elküldtétek: még mindig eladó. Ha valakinek van rá 210 milliója, viheti is.  (Kösz, Gábor!)

5. "Azt hiszem, hogy az oroszlán alszik ma éjjel,

Lehet, hogy azért, mert fejbe vertem egy jó nagy vasszékkel" - idézte Zsuzsi a Satöbbi örökbecsűjét, melyben amúgy egy sokáig népdalnak vélt, de valójában Salomon Lindától nyúlt világslágert magyarítottak, illetve satöbbisítettek. Na de ez messze vezetne, nézzétek meg inkább lakást, és nektek is ez a dal fog eszetekbe jutni. (Kösz, Zsuzsi!)

4. Zakopanei gorál stílus újragondolva

Legalábbis erre emlékeztette Krisztinát ez a nagytétényi ikerház. Van benne valami, mint ahogy abban is igaza van, hogy az a lebegő tető a sarokerkély felett igencsak különös.  (Kösz, Krisztina!)

3.  Lenyűgöző famunkák egy zuglói házban

Már elkelt ugyan, és a feltöltött képek is homályosak, de még így is nagyon izgalmasan néz ki a kazettás mennyezet, az ajtó mellett álló figurák, a könyvespolc, az ajtókeretek stb. (Kösz, Klára!)

2. Ritkán botlik az ember ilyen gyönyörű szecessziós villába

Gödöllőn áll, és a Kós Károly-féle magyaros vonalat követi. Nem tudom, ki lehetett az alkotó, de ha valaki igen, ossza meg velem! (Kösz, Dávid!)

1. Palota bálteremmel? Nem, csak egy sertéshizlalda

A híres tétényi sertéstelep központi épületét, az úgynevezett Sertéstőzsdét hirdetik 420 millióért. Ó boldog idők, amikor egy ilyen közönséges kereskedelmi épület is ilyen klasszul nézett ki egy ipartelep közepén.  Bőhm Henrik és Hegedűs Ármin tervezte, akik a Szervita tér leglátványosabb épületét, a Török-bankházat is. (Tudjátok, amelyiknek a világító földgömb már eltűnt a tetejéről, de a csodálatos homlokzatmozaikja ma is lenyűgöző.) (Kösz, Kriszti!)

***

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanista@index.inda.hu címre - kösz!