Újra ragyogni fog a Bábszínház lecserélt, legendás neonja

A Kiscelli Múzeum adventi vásárán állítják ki, utána restaurátorhoz kerül

2018.11.26. 11:45
1 hozzászólás

A fél város elszontyolodott, amikor Ránki Juli kiposztolta tavaly, hogy leszedik a Budapest Bábszínház neonját. És nem csak azért mert a fél város megfordult már ott gyerekként (a szerencsésebbje pedig felnőttként is, mert nagyon klassz előadások vannak ám ott felnőtteknek is). Hanem azért is, mert a fogyatkozó neonreklámok korában, amikor tényleg sorra hunynak ki azok a fények, amelyek egykor meghatározták a főváros arculatát, igazi felüdülés volt ez az Andrássy úti neoncégér.

Azt rebesgették, hogy javíthatatlan volt az egész, de aztán gyorsan eloszlatták a pletykákat. Nincs kutya baja se, egyszerűen elavult. Mármint a színház vezetése szerint, mely arculatot váltott. Hát jó.

A régi pálcikaembert, Koós István báb- és díszlettervező munkáját szerencsére nem dobták ki a nagy arculatváltásban, hanem a Kiscelli Múzeumba vitték. Ennyit lehetett tudni róla tavaly ősz óta, ám most szerencsére előkapják a raktárból, és a múzeum karácsonyi vásárán ismét látható lesz. Egész pontosan ezt posztolták ki:

Örömmel jelentjük be, hogy a Bábszínház korábbi neon reklámja mától a Kiscelli Múzeum, Újkori Várostörténeti...

Közzétette: Kiscelli Múzeum – 2018. november 26., hétfő

"Örömmel jelentjük be, hogy a Bábszínház korábbi neon reklámja mától a Kiscelli Múzeum, Újkori Várostörténeti gyűjteményének részét képezi. Az ikonikus alkotás december 2-ig, vasárnapig, az Advent Kiscellben esemény végéig megtekinthető az udvarunkon. Ezután restaurátor műhelybe kerül, hogy nyártól méltó helyen és módon mutathassuk be Önöknek!"

Hurrá! Az Advent Kiscellben részletes programja itt olvasható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?