Újra ragyogni fog a Bábszínház lecserélt, legendás neonja

A Kiscelli Múzeum adventi vásárán állítják ki, utána restaurátorhoz kerül

2018.11.26. 11:45

A fél város elszontyolodott, amikor Ránki Juli kiposztolta tavaly, hogy leszedik a Budapest Bábszínház neonját. És nem csak azért mert a fél város megfordult már ott gyerekként (a szerencsésebbje pedig felnőttként is, mert nagyon klassz előadások vannak ám ott felnőtteknek is). Hanem azért is, mert a fogyatkozó neonreklámok korában, amikor tényleg sorra hunynak ki azok a fények, amelyek egykor meghatározták a főváros arculatát, igazi felüdülés volt ez az Andrássy úti neoncégér.

Azt rebesgették, hogy javíthatatlan volt az egész, de aztán gyorsan eloszlatták a pletykákat. Nincs kutya baja se, egyszerűen elavult. Mármint a színház vezetése szerint, mely arculatot váltott. Hát jó.

A régi pálcikaembert, Koós István báb- és díszlettervező munkáját szerencsére nem dobták ki a nagy arculatváltásban, hanem a Kiscelli Múzeumba vitték. Ennyit lehetett tudni róla tavaly ősz óta, ám most szerencsére előkapják a raktárból, és a múzeum karácsonyi vásárán ismét látható lesz. Egész pontosan ezt posztolták ki:

Örömmel jelentjük be, hogy a Bábszínház korábbi neon reklámja mától a Kiscelli Múzeum, Újkori Várostörténeti...

Közzétette: Kiscelli Múzeum – 2018. november 26., hétfő

"Örömmel jelentjük be, hogy a Bábszínház korábbi neon reklámja mától a Kiscelli Múzeum, Újkori Várostörténeti gyűjteményének részét képezi. Az ikonikus alkotás december 2-ig, vasárnapig, az Advent Kiscellben esemény végéig megtekinthető az udvarunkon. Ezután restaurátor műhelybe kerül, hogy nyártól méltó helyen és módon mutathassuk be Önöknek!"

Hurrá! Az Advent Kiscellben részletes programja itt olvasható.