Eladó a bajánsenyei határátkelő

2018.12.02. 13:42
A bajánsenyei határátkelő
A bajánsenyei határátkelő
Fotó: Google Street View

Aki első kézből szerette volna megvenni a Magyar Államtól, az már sajnos lemaradt róla, mert (ha volt rá egyáltalán jelentkező) javában zajlik a licitálás a bajánsenyei határátkelőhelyre. Lassan 11 éve, hogy ellenőrzés nélkül mehetünk át Szlovéniába, szóval a létesítménynek már jó régóta nincs funkciója, de csak most jutottak el oda, hogy eladják.

Az átkelőhelyet 1975-ben nyitották újra, akkor még Jugoszlávia irányába. Csak a 7,5 tonnánál kisebb járművek jöhettek erre, nem ez volt azért a legfőbb útvonal ebbe az irányba. 

Magáról az épületéről nem találtam semmi információt, de elég pofás. A határátkelőtervezés úgy látszik nem túl kreatív feladat, a legtöbbjük nagyjából a benzinkútformát hozza. Ez viszont egész izgalmas a betonelemekből rakott "tornácával", a fával burkolt esőtetővel, a piros palákkal, meg a furcsa tetőidommal, amiből hatalmas ablakokon lehet kinézni.

A bajánsenyei határátkelő 2012-ben
A bajánsenyei határátkelő 2012-ben
Fotó: Google Street View

Egy jelentős felújítás és némi átalakítás ráférne már a a hat évvel ezelőtti Google-felvételek alapján is, és felteszem, azóta nem sokat javult az állapota. Persze csak akkor, ha valaki ki tud neki találni valami funkciót. El sem tudom képzelni, mire lehetne használni.

Na de reméljük, valaki lát benne fantáziát, és már javában licitál rá. Az árverés amúgy 19.304.000 forintról indult és kétszázas lépcsőkkel halad. Majd meglátjuk.

Kösz a linktippet Gergely! Még több különös ingatlanhirdetést találtok az ingatlansalátában, aki pedig szívesen olvasna még hasonló épületről, kövessen Facebookon, Twitteren, vagy akár Instagramon is.