Az év ingatlanhirdetése: luxushotel egy tengeri erődben

A kilencszobás Spitbank Fortért ötmillió fontot kérnek

2018.12.07. 13:44 Módosítva: 2018.12.07. 16:25

Oké, csak december 7-e van, szóval simán beeshet még ennél durvább lakáshirdetés is, de jó eséllyel nem dönti meg senki sem. Főleg nem nálunk, ugyanis egy eladó tengeri erődről van szó! Mármint nem egy kis szigetről, amin van egy vár, hanem egy olyan katonai objektumról, amit a tengerbe építettek. 

1867-ben kezdték a munkát, és több mint tíz évvel később fejezték be a Spitbank Fortot. Eredeti célja Nagy-Britannia déli partjának (közelebbről Portsmouth kikötőjének) védelme volt egy esetleges francia invázióval szemben. A font értékének változását jól mutatja, hogy 167.300 fontból építették fel, 2009-ben 800 ezerért cserélt gazdát.

És most? Most ötmillió fontért (durván 1,8 milliárd forintért) bukkant fel egy ingatlanhirdetési oldalon. Persze ez már nem a pénzromlásnak köszönhető, hanem annak, hogy időközben kilencszobás luxushotellé alakították, mindenféle csilivilvel felszerelve, helikopter-leszállópályával. 

sb-2
Fotó: rightmove.co.uk
A tengeri erődöt több mint 150 éve kezdték építeni
A tengeri erődöt több mint 150 éve kezdték építeni
Fotó: rightmove.co.uk

Amúgy szerintem még életemben nem láttam olyan lakáshirdetést, ahol csak a környékbeliheliportok távolsága van megadva közlekedési lehetőségnek. A legközelebbi amúgy 7,5 percre van az ingatlanos szerint. Vajon ebben is szépítenek?

További részletek az ingatlanhirdetésben, egy csomó érdekes lakáshirdetés pedig az ingatlansalátában.