Elég jól felmpimpelték a régi hotelt az M7-es elején

A külseje csak simán oké, de belül igazán vad lett

2018.12.18. 13:22

A Hotel Wient egészen biztos minden budapesti látta már, hiszen elég frekventált helyen áll.

És persze alighanem alig emlékszik rá valaki, hiszen annyira jellegtelen volt.

Az M7-es elején, kifejezetten átutazó vendégekre gondolva építhették 1971-ben, aztán ahogy a legtöbb szocialista szálloda, ez is rohamos avulásnak indult a rendszerváltás után. Egy darabig ketyegett még pár csillaggal, de 2014-ben már mint fejlesztési területet hirdették az ingatlan.com-on. Aztán mégsem jutott teljesen az Olimpia Hotel sorsára, pedig azért annál sokkal alacsonyabb színvonalú épület volt.

Hogy milyen anyagi/szabályozási megfontolásból látott benne fantáziát az új tulaj, azt nem tudom. Mindenesetre nem bontotta le, csak szerkezetig lecsupaszították és felújították az épületet. Ez is kétmilliárd forintba került. A korábbi 92 helyett most 114 szoba van benne. Az üzemeltetést az Accor-csoport végzi majd, az egyik láncának nevét vette fel a ház: ibis Styles Budapest Citywest.

Hogy kívülről milyen lett, azt nem tudom, arról diszkréten csak néhány részletfotót küldtek ki. A belseje viszont elég vad lett. Valószínűleg minden szállóvendég Instáján megjelennek majd a fotói. Hangulatában leginkább egy reklámügynökség irodájára, vagy egy színes pesti kávézóra emlékeztet. Van benne több jópofa ötlet is, például a liftajtók, amik budapesti tömegközlekedési járműveket idéznek meg.

A belsőépítészeti kialakítást Yaakobi Avraham stúdiója végezte Weiler Péter képzőművész ötletei és alkotásai felhasználásával. Még több képért kattintsátok végig a fenti galériát.