Egy nagy tükröződő izé nyert a józsefvárosi szoborpályázaton

Szerintem kifejezetten jól fog kinézni a Triptichon a Corvin sétányon

Triptichon 3
2019.03.06. 08:04

A Corvin sétányon már felállítottak egy hatalmas térplasztikát, ami sokak számára absztraktnak tűnhet, valójában azonban ábrázol valamit: egy Gömböcöt. A Zoboki tervezte Nokia Skypark amúgy is az izgalmasabb és menőbb budapesti irodaházak közé tartozik, a szobor pedig kifejezetten ment hozzá. A látványterveken mondjuk eléggé felhúztam magam, mert azt hittem, hogy a fényes, ezüstös felület pompás görbe tükörszelfik készítésére lesz alkalmas, de kiderült, hogy a valóságban matt lesz. Nos, most egy újabb szobrot állítanak a sétányon, ami garantáltan tükröződni fog. Rákérdeztem.

Szemben a Nokia irodaházával épül a Corvin Technology Park, ami elé újabb szobrot helyeznek el a fejlesztők. A Futureal és a Magyar Képzőművészeti Egyetem írt ki rá közös pályázatot, amin az iskola hallgatói és diplomásai indulhattak. A szakmai zsűri döntése alapján Mikus Áron Triptichon című alkotása nyert. Vele amúgy már találkozhattatok az Urbanistán, ott volt a tokaji Furmintvillám installáció készítői között a tokaji Hello Woodon.

Elég jól néz ki, főleg a terveken rajzolódik ki szépen a két ágra bomló formája, a kör- és a csepp alakú nyúlvánnyal, amibe aztán tényleg az égvilágon mindent bele lehet magyarázni. 

Túl azon, hogy tényleg jól passzol a környezetéhez, és valóban a tér részévé tud válni, élő kapcsolatot is tud teremteni a járókelőkkel: ebbe tényleg bele lehet majd fényképezni.

Összesen 22 pályamű érkezett amúgy. A második helyen Szirmai Nóra Áramlás című műve végzett, a harmadikon pedig megosztva Melkovics Tamás Morphogenesis és Becskei Andor Spirál alkotása.

A Triptichont nyáron állítják majd fel. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a valóságban.

Érdekelnek a budapesti közterületek? Kövess Instagramon!