no

Jöjjön a keszegek embere!

2012.04.05. 07:12

Kedves főállású nyavalygók! Azt tessék megmondani, mikor volt utoljára olyan elnöke Magyarországnak, aki szakszerűen fel tudott nyársalni egy mozgó légylárvát? Aki  nem jött zavarba, ha enyhén meg kellett rohasztania egy disznómájat a távcsalihatás növelése végett? Aki egy mozdulattal, puszta kézzel volt képes tövestül kitépni egy tükörponty bélrendszerét? Aki speciális csúzlija segítségével 40 méterről bármikor beletalált egy pezsgőspohárba egy pár féreg összeragasztása útján előállított golyócskával? Könyvmániás Árpi Bácsi? Könyvtárbanszületett Feri Bácsi? Faölelő Laci Bácsi? Fénymásolós Pali Bácsi? Na ne röhögtessenek!

Fanyalog a Véleményvezér, hogy igazából se Szájer, se Áder, se Kövér nem alkalmas köztársasági elnöknek, mert - szemben összes eddigi elődjükkel - a civil életben nem mutattak fel semmiféle teljesítményt, idejük döntő részében egyszerűen csak politikusok voltak.

Én is azt gondolom persze, hogy ennél az is jobb lenne, ha az elmúlthúszévben csak csecsemőt ettek volna álló nap, de Áder Jánost nem adom, őt mélyen igazságtalan lenne besorolni ebbe az állam pénzén élősködő herecsapatba.

Kádár János a Balatonnál az átkosban, Áder János a ravazdi halastavaknál horgászott 2005-ben (Fotó: szakacsimre.hu)
Kádár János a Balatonnál az átkosban, Áder János a ravazdi halastavaknál horgászott 2005-ben (Fotó: szakacsimre.hu)

Áder János ugyanis tud valamit, a szó normális, civil értelmében, és most nem arra gondolok, hogy úgy tud nézni mint Kádár János, hanem sokkal komolyabbra.

Áder János ismeri a dévérkeszeg minden rezdülését, álmából felriasztva összeköt egy vastag zsinórt egy vékonyabbal, és fárasztás közben garantáltan megfékezi a legrafináltabb zsidóhal manővereit is.

Áder János ugyanis horgász.

Próbáltam mindkettőt, és a szívemre tett kézzel állíthatom, hogy a finomszerelékes pontyozás semmivel sem egyszerűbb dolog, mint az írás. Sosem jogászkodtam, de erős a gyanúm, hogy az se lehet összettebb dolog a süllő gumihallal való megakasztásánál.

Áder Jánosról mi, Magyarország egyik legnagyobb kisebbségének tagjai, azt is tudjuk, hogy nem csak herét vakarni jár a partra egy karton sör társaságában, hanem tényleg tud is horgászni.

A Fidesz taglétszáma még saját bevallásuk szerint is csak 40 ezres. Ehhez képest az utolsó elérhető, 2010 év végi adat szerint 313196 regisztrált pecás volt Magyarországon. Konzervatív becsléssel azt mondhatjuk, hogy az engedélyt ki nem váltókkal együtt simán számolhatunk 350 ezer horgásszal, ami a Fidesz taglétszámának majdnem tízszerese és bőven meghaladja a bármilyen párttagkönyvvel rendelkező magyarok összlétszámát. A közvetlen családtagokat is ideszámolva egymilliónál is több ember csettint Magyarországon pártállástól függetlenül, ha szóba kerül Áder neve. És ebből a bő millióból jó pár százezren sosem mennének el szavazni, politikai hírt kevesebbet fogyasztanak, mint nutriasonkát, vagyis őket eddig senki sem képviselte a politika magasabb régióiban.

Az eddig megismert mezőnyből nem kérdés, hogy ki beszéli a bodorkák nyelvét. Az emberek embere csúnyán megbukott és sajnos hisztis gyerekként távozik, úgyhogy ki kell mondanunk: jöjjön helyette a keszegek embere!

Áder János, mint azt tudományosan kimutattuk, a politizáló közvélemény egy részén kívül képviselni tudna egy milliós, de még a pártoskodók levonása után is sokszázezres civil csoportot is. Áder János olyan biztos kézzel ragadja meg a szúnyoglárvát, mint egy agysebész. Áder Jánosról még a legendásan visszafogott Uj Péter is ezt írja egy friss kommentjében:

A magyar horgásztársadalom nevében nagy reményeket fűzök a reménybeli első horgász köztelnökhöz. Rendszerváltást a horgászatban! Pályáztassák újra a halászati jogokat! Vessünk véget az élővizek kirablásának! Több kecsegét a Tiszába! Több pisztrángot a patakokba! Az idegen busákat vigyék el innen! A nyurgapontyokat hozzák haza!

Tudjuk, hogy a döntés egyedül Orbán Viktoron múlik. Ő állítólag nagyon makacs fickó, de 350 ezer, gilisztaszagú pólót és dévérnyálkás sapkát viselő válaszópolgárral szerintem még ő sem akarna bajuszt akasztani.