A biztonság fontosabb egy síelésnél

2013.03.15. 22:56
Nem mindenki ért egyet Istvánnal, aki megosztotta velünk 23 órás autópálya-fogságának tanulságait. Elindulni volt hiba, írja türelmesebb, de céljához odaérő olvasónk.

"Nyilvánvaló" Istvánnak! Kedves István!

Miután nyilvánvaló volt, hogy a hétvégén nagyon rossz idő lesz, ezért tanácsos volt átgondolni, ha az ember utazni akar, pláne, ha messzire, pláne, ha nyugat felé, ahonnan a vihar jött. A híradásokban már kedden látni lehetett képeket a Nyugat-Európában tomboló télről.

Nyilvánvaló, hogy a biztonság fontosabb egy hosszú hétvégés síelésnél. Nekünk is lefoglalt helyünk volt erre a hétvégére. Folyamatosan tájékozódtam is a pillanatnyi helyzetről.

Nyilvánvaló volt számomra, hogy addig nem indulok, míg nem tudok biztosat és nem útközben próbálok infót gyűjteni egy automatától. Az autópályakezelő ügyeleti számát nekem minden alkalommal felvették, és korrekt tájékoztatást kaptam. Azt kérték, péntek délutánig semmiképpen se induljunk el, addigra már tisztább lesz majd a helyzet.

Nyilvánvaló, hogy az ember hallgat a józan észre, és inkább vár. De ha elindul és elakad, akkor sem próbál meg alacsonyabb rendű utakon még előrébb jutni, ahelyett, hogy visszafordulna.

Botrányos, hogy felengedték az autópályára az embereket. Botrányos, hogy megengedték nekik, hogy autóba szálljanak. Botrányos, hogy nem állt minden kapuban egy rendőr és nem parancsolt vissza ágyba, párnák közé mindenkit. Botrányos, hogy az állam nem követi minden lépésünket, hogy megvédjen minket saját magunktól! Diktatúrát akarok!

Én ma indultam el otthonról, és meg is érkeztem a szállodámba.

Lassan én is megyek aludni.

Jó éjt, István!

Balázs