Mielőtt belelkesedne Bencsik Fidesz-ostorozásától, gondolja át

2014.12.03. 18:54 Módosítva: 2014.12.03. 19:58

De még csak nem is az a baj, hogy meggazdagodtatok. Hanem az, hogy közben kockára teszitek mindazt, amiért kimentünk a Békemenetre, amiért polgári köröket szerveztünk, amiért időnket, energiánkat, pénzünket áldoztuk. - Bencsik Gábor

Mielőtt Ön is elkövetné azt a hibát, hogy kiposztolja Bencsik Gábor meglepő hangvételű írását, bizonyítandó a jobboldal kiábrándulását a Fideszből, gyorsan szögezzük le: a Magyar Krónika szerkesztője egyáltalán nem azon kesereg, hogy milyen gáz a fideszes politikusok teljesen megmagyarázhatatlan gazdagodása.

Ha Bencsiket a mostanra teljesen egyértelmű pénzlenyúlások zavarnák, akkor nyilván azon is kiakadna, hogy a Terv zászlósaként emlegetett CÖF-nek honnan lett a semmiből annyi pénze, hogy milliókat költsön Fidesz-támogató plakátokra az országgyűlési választások idején. Vagy sorban szervezze a Békemeneteket, hangosítással, színpaddal, és vidékről érkező buszokkal.

Az pedig a legviccesebb fordulat, hogy Bencsik feltételezi, a Kedves Vezető semmit nem tud arról, hogy alattvalói miket csinálnak: "Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a polgári pártszövetség, Orbán Viktor vezetésével képes ezt megvalósítani." Leninnek Orbánnak nyilván szólni kellene, mert miközben ő a népért virraszt, Lázártól Szijjártóig aprópénzre váltják az eszmét.

Bencsik írása röviden tehát csak arról szól:

A Fidesz túl nyilvánvalóan lop, ezért ki fognak ábrándulni a választók. A bukta után pedig nem lesz pénz Magyar Krónikára, és Békemenet-szervezésre sem. Ezért kérlek titeket, hogy kevésbé nyilvánvalóan lopjatok.

Mindez egyébként egybevág Pokorni Zoltán szombati levezetésével, amelyben technikai okokból ítélte el a Fidesz-elit "urizálását": a milliós ingatlanok. szállodák és utazgatások korábban elmentek, de most az amerikai korrupciós vádak miatt azért oda kellene kicsit figyelni, nyilatkozta.

Persze az is lehet, hogy ezek az emberek mégsem haltak meg morálisan, viszont ebben a körben nagyobb indiszkréció javasolni valakinek, hogy ne lopjon, mint Lázár Jánostól azt kérni, hogy hagyjon fel a vadászattal.