Ej, Gyurcsány Simicska, nem szégyelled magad?

2015.02.12. 17:01 Módosítva: 2015.02.12. 19:26

A magyar kormánypárt ifjúsági tagozatának elnöke lebukik, amikor egy arab pénzváltónál (lásd még: gazdasági bevándorló) megpróbál egy hamis százeuróst beváltani. A lakásán felbukkan még egy csomó hamis százas, amiket állítólag egy moldáv férfitól kapott. Vagy romántól. Olyan egyformák ezek.

Ha néhány hete bármelyik lapban vagy blogon így kezdődik egy cikk – megfűszerezve esetleg némi oligarcházással, habonyozással, ilyesmikkel –, magam rohanok sírva G. Fodor Gáborhoz, tegyen már rendet ebben a szellemi-erkölcsi nihilben, ahol ilyen vérszegény lábakon álló ordas, gyeszora kis hazugságok spriccelnek a kétharmadra, ha csak annak szürke hátországára is. De ma már más időket élünk, és nem azért, mert majdnem egy héttel vagyunk a Nagy Jobboldali Médiavillámháború után.

Hanem mert egy eddig ismeretlen harmincéves fiatalembert a napokban tényleg elkaptak a Keletiben, ahol tényleg „gazdasági bevándorlóval” próbált üzletelni; igen, azon a pályaudvaron, ahol néhány nappal később Rogán Letelepedésikötvénybiznisz Antal épp a gazdaság bevándorlás ellen tartott, vazallusainak köszönhetően Benny Hill-i hangulatú performanszt. És erről az eddig ismeretlen harmincéves fiatalemberről az Index kiderítette, hogy a Fidesz egyik tagozatának az elnöke, Veress Áron.

Mindenki egy-két nap alatt elfelejtette volna a tök ismeretlen fideszes hülyeségét a hamis százeurósokkal, hiszen annyi minden izgalom történik a világban.

A Fidesznek erről a tagozatáról és Veressről mindeddig élő ember nem hallott, leszámítva a tagozat tagjait, a zalaegerszegi polgármestert, esetleg néhány tucat fideszest. És, nyilván, Török Gábort.

A külső szemlélő azt láthatta, hogy a hír megjelenése után a Fidesz (a vezérkar? a sajtóosztály? egy gyakornok?) néhány óráig gondolkodott, mit válaszoljon. Ebben a néhány órában, még nem ismert, hogy pontosan milyen technikai eszközökkel és módon, illetve mennyi időre, de eléggé nyilvánvalóan, átvette gondolataik és tetteik irányítását az ördög földi helytartója, Gyurcsány Ferenc Simicska Lajos (az aktuális főellenség, a köpönyeg180fokotforgató!), hogy megkezdje bosszúkampányát.

Hogy miért nyilvánvaló ez? Egyszerű a válasz, elég végiggondolni, mi lett volna ésszerű megoldás arra, ha egy párt szinte ismeretlen tagja lebukik némi hamis száz euróval (oké, ez sem kevés, de hol van az a több tízmilliós megmagyarázhatatlan vagyonokhoz képest). Nos, az ésszerű megoldás az lett volna: bejelentjük, hogy a szinte ismeretlen tagot megilleti ugyan az ártatlanság vélelme, de természetesen a kialakult helyzet miatt felszólítjuk, hogy párttagságát szüneteltesse, tisztségeiről mondjon le. Ésatöbbi, ésatöbbi. (És persze nyomban tegyük hozzá, hogy de bezzeg Simon Gábor!)

Mi történt volna? Elmondom. Semmi. A zemberek, a nép, a közvélemény, de tényleg, mindenki egy-két nap alatt elfelejtették volna a tök ismeretlen fideszes hülyeségét a hamis százeurósokkal.

Persze, született volna egy pár mém (született), az Orbán lapjáról kitiltottak Facebook-csoportjának hetekig meglett volna a témája, és minden közszereplő, aki az elmúlt pár évben Veress-sel egy társaságban mutatkozott, kicsit nehezen aludt volna a következő egy-két napban, hogy mikor hívják fel, hogy ugyan már, mit is tud róla. Aztán elül az ügy, hiszen annyi minden izgalom történik a világban. Dennis és Fanni és Dóri kavarnak a VV villában, bilifrizurás szatír riogatja a szegedieket, nyakunkon a Valentin-nap, és ki tudja, egy iskolai menzán talán épp most tálaltak fel egy keresztre feszített Krisztust formázó fasírtot a tökfőzelékhez. Szóval mindenki elfelejtette volna Veress Áront, aki pár hét (hónap) múlva már ismét csak V. Áron lenne egy rendőrségi vagy ügyészségi közleményben.

De Gyurcsány Simicska, a bosszúálló, ezt nem hagyta. Befurakodott a fideszesek agyába és ujjaiba, és önálló életre kelt bennük, magukra (vagyis, bocsánat, rájuk) rántva a csurig töltött szaros bilit.

De Gyurcsány Simicska, a bosszúálló, ezt nem hagyta. Befurakodott a fideszesek agyába és ujjaiba, és önálló életre kelt bennük, magukra (vagyis, bocsánat, rájuk) rántva a csurig töltött szaros bilit.

Először fondorlatos módon rávette őket, hogy a sajtóosztályuk órákig tartó kínos csönd után azt állítsa, hogy Veress nem is tagja a pártnak évek óta, ifjúsági tagozat meg nincs is, így aztán annak elnöke meg pláne még úgyse lehet. Aztán nyomban telehamisította az internetet – köztük, nyilván első helyen és legmocskosabb módon a Fidesz saját honlapját – olyan 2013-as és 2014-es és tök aktuális hírekkel, bejegyzésekkel, oldalakkal, amik szerint Veress Áron de igenis fideszes, és pláne hogy ifielnök is. A rohadékja. Még a zalaegerszegi polgármester Facebookjába is behatolt ez az ember, akinek semmi se szent, visszamenőleg beírt, aztán átírt, korrigált, törölt.

A nyilvánvalóvá tett hazugsággal Simicska (a tudjukmi!) természetesen elérte a célját: szerda délután már az egész magyar net azon rugózott, hogy mekkorát hazudott a Fidesz, hogy mennyire ostobán és érthetetlen okból, céllal és módon hazudnak, hogy ezek tuti megbolondultak. Ésatöbbi, ésatöbbi.

A Fidesz meg most már bármit is mond, a magyarázkodás magyarázkodásának tűnik, kínkeserves, izzadt, gagyma hazugságnak. Rosszabb esetben valami olyan ügynek, ami mögött valami nagyon büdös, nagyon nagyon nagy disznóságot próbálnak rejtegetni.

Ej, Lajos, nem szégyelled magad?