Angéla, Petronella
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Népszavazás nélkül több pénz maradna olimpiarendezésre!

2017.02.08. 10:22

Bár a Fidesz állítólag elengedte a füle mellett az olimpiaellenes aláírásgyűjtést, elfelejtett szólni a barátainak, szimpatizánsainak, hogy kár a feszkóért, nyugodtan hányjanak fittyet az egész cirkuszra.

Így történhetett meg, hogy Mészáros Lőrinc tévéjében Orbán egyik kedvenc főszerkesztője lehazaárulózta az aláírókat, vagy hogy a kormányzati oknyomozók lerántották a leplet a Momentum Mozgalom mögött felsejlő bukott baloldali machinációról. És a rendőrségnek sem szóltak, hogy ha igazoltatják az aláírásgyűjtőket, vagy úgy tesznek, mintha elállnák az utat az aláírni szándékozók elől, akkor a Soros mögött is háttérhatalmakat sejtő (ál)liberális brancs megint kórusban fogja bégetni, hogy undorító ez a kormány.

Pedig a kormánynak természetesen semmi köze az ilyesmihez (helyettük is elhatárolódom), csak egyszerűen nem szólt a tőle független haveroknak, hogy ne csinálják a balhét. És valószínűleg ezután sem fog szólni, nagyon bölcsen, helyesen, hiszen miért is ütné bele az orrát a hatalom a nép dolgába.

De bármennyire nem szól bele a Fidesz, hogy egyesek demokráciásdit játszanak az olimpiájukkal, félő, hogy a következő tíz napban lesznek még, akik nem értik a néma kormánypárt szavát, és egy derűs reggelen arra ébrednek, hogy ugyan minek költsön az állam több milliárdot népszavazásra, amikor anélkül is elég drága lenne már az az olimpia!

Kevesebb népszavazás —> több megmaradt közpénz az olimpiai faluban megvalósítandó rezsicsökkentésre.

Ennyire egyszerű, azaz ennyike.

Én már megláttam a fától az erdőt, de vajon ki lesz a következő, akinek eszébe jut ez a bombaérv, és taknyán-nyálán csúszva igyekszik majd megakadályozni az olimpiáról szóló népszavazást? (Más néven megóvni az államot a felesleges közpénzszivattyútól.)

Na, ki lesz az? És hogyan?

 • 3649
  A választási iroda portásának épp vécére kell mennie, amikor hoznák az aláírásokat, és amíg a retyón ül, zárva lesz a bejárati ajtó.
 • 1256
  A CÖF békemenettel veszi körbe az aláírásgyűjtő pultokat.
 • 753
  Habonyék megírják, hogy Volner János egy momentumos fiúval bujkált a bokorban.
 • 649
  Azonnali vagyonosodási vizsgálat Fekete-Győr Andrásnál. Mégis mibű futotta neki tandíjra?
 • 620
  Jönnek a kopaszok, és megborotválnak pár LMP-s hippit.