Kubatov: A biztonságiaknak van dolguk ilyen helyzetben?

2017.11.17. 10:24

Az RTL Klubnak nyilatkozott egy lakossági fórumon csütörtökön Kubatov Gábor Fradi-elnök a Fradi-stadionban történt késeléses balhéról, amiben három ember súlyosan megsérült: kettő a kés miatt, a harmadikat majdnem agyonrugdosták, egyik szeme maradandóan károsodott.

A tévériporter arról kérdezte Kubatovot, miért nem avatkoztak be hamarabb a biztonságiak.

Nem túl szakmai, amit mondani fogok, de vajon a biztonságiaknak van dolguk egy ilyen helyzetben?

Hatezer emberre hány biztonsági kell, ötszáz vagy háromezer?

Segítünk:

  • Igen, van dolguk, az, hogy azonnal beavatkozzanak, azaz szétszedjék a balhézókat, és visszaállítsák a rendet és a biztonságot (a nevükben is benne van, ugye, biztonságiak).
  • Annyi biztonsági kell, amennyi rendet tud tartani, ha háromezer, akkor háromezer, ha ötezer, akkor ötezer, ha több, akkor több. Ha semennyi sem tud rendet tartani, akkor nem kell nézőket engedni a stadionba. Vagy csak olyanokat, akikért tűzbe tenném a kezem, hogy egészen biztosan nem okoznak botrányt.

Persze, a biztonság fenntartása nem könnyű, ezt aláírom, és Kubatovéknak ezen a Fradi–DVSC-n nem is sikerült.

Ennek ellenére a fenti kérdés után Kubatov még hozzátett egy nem kicsit öntömjénező mondatot:

Ennél többet még ember nem tett meg a magyar futballban azért, hogy a stadionokban rend legyen.

Valóban, a vénaszkenneres ellenőrzés jó ötlet volt, mert a bűnözők és a potenciális bűnözők így nem mertek bemenni a Fradi-meccsekre, hogy azt tegyék, amit akkor tettek, mikor most három és fél év után visszaengedték őket.

De úgy látszik, az eddigi intézkedések sem bizonyultak elegendőnek, mivel a stadionban – mint láttuk – nem lett rend. Pontosabban eddig rend volt, így talán az újranyitást nem lenne rossz ötlet átgondolni.

Vagy biztosítani, hogy a biztonságiak gyorsan és hatásosan végezzék a dolgukat, és csírájában elfojtsák a mostanihoz hasonló incidenseket. Ez jó megoldás, csak eddig egyből egyszer nem sikerült.