Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kubatov: A biztonságiaknak van dolguk ilyen helyzetben?

2017.11.17. 10:24

Az RTL Klubnak nyilatkozott egy lakossági fórumon csütörtökön Kubatov Gábor Fradi-elnök a Fradi-stadionban történt késeléses balhéról, amiben három ember súlyosan megsérült: kettő a kés miatt, a harmadikat majdnem agyonrugdosták, egyik szeme maradandóan károsodott.

A tévériporter arról kérdezte Kubatovot, miért nem avatkoztak be hamarabb a biztonságiak.

Nem túl szakmai, amit mondani fogok, de vajon a biztonságiaknak van dolguk egy ilyen helyzetben?

Hatezer emberre hány biztonsági kell, ötszáz vagy háromezer?

Segítünk:

  • Igen, van dolguk, az, hogy azonnal beavatkozzanak, azaz szétszedjék a balhézókat, és visszaállítsák a rendet és a biztonságot (a nevükben is benne van, ugye, biztonságiak).
  • Annyi biztonsági kell, amennyi rendet tud tartani, ha háromezer, akkor háromezer, ha ötezer, akkor ötezer, ha több, akkor több. Ha semennyi sem tud rendet tartani, akkor nem kell nézőket engedni a stadionba. Vagy csak olyanokat, akikért tűzbe tenném a kezem, hogy egészen biztosan nem okoznak botrányt.

Persze, a biztonság fenntartása nem könnyű, ezt aláírom, és Kubatovéknak ezen a Fradi–DVSC-n nem is sikerült.

Ennek ellenére a fenti kérdés után Kubatov még hozzátett egy nem kicsit öntömjénező mondatot:

Ennél többet még ember nem tett meg a magyar futballban azért, hogy a stadionokban rend legyen.

Valóban, a vénaszkenneres ellenőrzés jó ötlet volt, mert a bűnözők és a potenciális bűnözők így nem mertek bemenni a Fradi-meccsekre, hogy azt tegyék, amit akkor tettek, mikor most három és fél év után visszaengedték őket.

De úgy látszik, az eddigi intézkedések sem bizonyultak elegendőnek, mivel a stadionban – mint láttuk – nem lett rend. Pontosabban eddig rend volt, így talán az újranyitást nem lenne rossz ötlet átgondolni.

Vagy biztosítani, hogy a biztonságiak gyorsan és hatásosan végezzék a dolgukat, és csírájában elfojtsák a mostanihoz hasonló incidenseket. Ez jó megoldás, csak eddig egyből egyszer nem sikerült.