Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Várjuk a hibaigazítást

2018.01.08. 13:15

Az állam és az egyházak, illetve a vallási tevékenységet végző más szervezetek különváltan működnek. Az egyházak és a vallási tevékenységet végző más szervezetek önállóak

- olvasható a Fidesz-KDNP által kidolgozott, a parlament által 2011-ben elfogadott Alaptörvény VII. cikkében.

Lelkészösztöndíjat indít a kormány a Kőrösi Csoma Sándor-program mintájára

- olvasható az MTI tudósításában Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatójáról szóló tudósításban.

Grezsa egyébként a lelkészösztöndíj elindítását azzal indokolta, hogy

legalább akkora igény van a külhoni magyar történelmi egyházi közösségekben lelkészek iránt, mint a közösségszervezési szolgálattal megbízott Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjas fiataljainak munkája iránt.

Na most, vagy a közmédia tudósítója értett félre valamit, vagy a kormány elfelejtette saját alaptörvényének rendelkezéseit. Az nem létezik, hogy a kormány az adófizetők pénzét lelkészek ösztöndíjára fordítsa.

Ráadásul úgy - a szóhasználatból legalább is ez következik -, hogy csak a protestáns egyházak képviselői kapjanak, a katolikus, a zsidó, a muzulmán, a buddhista, és a számtalan kis- és nagyobb egyházak képviselői pedig nem. Méghozzá nem is kis pénzt, a Kőrösi Csoma Sándor-ösztöndíjasok például fejenként havi 550 ezer forintot kaptak.

Várjuk a hibaigazítást az MTI-től vagy a kormánytól.