Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Dolgok, amik kurva unalmasak

2018.07.17. 11:48

Van a Facebookon egy elég szórakoztató csoport, az a neve, mint ami ennek a cikknek a címe. Elég sok belpolitikai és egyéb tematikára rá lehet húzni, hogy kurva unalmas, de a Fidesz sorosozásánál unalmasabb dolog egész egyszerűen nem létezik ma Magyarországon. Idézem a vasárnapi sajtótájékoztatójukat (mondjuk idézhetném ezt bármelyik napról, mert mindennap elmondják):

A Fidesz szerint a „Soros-hálózat" célja, hogy Magyarországot térdre kényszerítse, kormányát elmozdítsa a helyéről, ezért határozott fellépésre van szükség ellene.

Az egy dolog, hogy ez az egész Soros-terves riogatás a kezdetektől fogva egy hamis, belpolitikai célokra kiforgatott és eltúlzott, ezerszer megcáfolt téboly a rettegők országának. És még csak hibáztatni sem szabad a kormánypártot emiatt, választást nyertek vele, márpedig ezt a játékot erre játsszák.

De könyörgöm, ki fogja térdre kényszeríteni Magyarországot? Nem az van, hogy Magyarország erős ország? A Soros-szervezetnek titulált Transparency International vagy a Helsinki Bizottság fogja elmozdítani a kormányt a helyéről? Azt hagyjuk is, hogy ezek (meg a többiek) miért Soros-szervezetek, ennyi erővel a fél ország az lehetne. De ezek a szervezetek évtizedek óta működnek Magyarországon, és a ténykedésük alatt nyert a Fidesz háromszor kétharmadot. Ha ezek a szervezetek tényleg valós veszélyt jelentenének a Fidesz hatalmára, akkor eddig hogyhogy nem tudták megakadályozni a győzelmüket? Eddig nem akarták?

Ráadásul, ahogy azt a Fidesz is pontosan tudja, ezek a szervezetek nem a kormány ellen küzdenek, hanem a jogállami keretek betartásáért. Azért, hogy ha lehet, inkább Nyugat-Európa felé tartson az ország, ne Törökország vagy Oroszország felé. De tényleg ez az a veszély, ami ellen határozott fellépésre van szükség? Mi a helyzet az oroszokkal? Mi a helyzet a kormányhoz dörgölőző, simlis, máshonnan kitiltott közel-keleti vállalkozókkal? Mi a helyzet az állami pénzeket gátlástalanul lenyúló vállalkozókkal és vállalkozásokkal? A szerencsétlen menekülteknek jogi segítséget - mondjuk tolmácsot - nyújtó szervezet ellen harcolni kell, de a jogállamot durván lebontó török és orosz vezetőket istenítjük?

Tudom, hogy az ország nagy része a nem létező, legalábbis a minket nem érintő menekültválságtól retteg, de ez, a Soros-hálózatnak bélyegzett szervezetek elleni keménykedés tényleg kurva unalmas már.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?