Megnőtt a seggem, hopsz, egyedül maradok a gyerekekkel

2020.01.21. 19:51 Módosítva: 2020.01.21. 20:09

Január van.

Januárban az újévi fogadalmak miatt az emberek számolatlanul kezdenek el diétázni.

A negatív reklám is reklám.

Schobert Norbert abból él, hogy diétás termékeket árusít.

Mindezek fényében nagyon is érthető, hogy miért jön jól Schobert Norbertnek az amúgy unalmas januárban a személyét övező elementáris pezsgés, ahol fideszes képviselőtől egyszeri Megasztár-fellépőn át Tibi atyáig mindenki reagál valamit az ő véleményére azzal kapcsolatban, hogy

ér-e meghízni a nőknek, vagy sem.

Schobert Norbert ugyanis a Facebookon azt találta mondani, hogy azért mennek tönkre a házasságok, mert szülés után meghízik a feleség, így aztán a férjének már nem elég kívánatos.

A nők többsége szüléskor cseszi el. Úgy gondolja, hogy értéket adott a férfinek, a családnak, és tényleg adott értéket, csak a férfi szexualitása ezt az értéket nem tudja értékelni. Amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, bizony, az a férfiak számára kínszenvedés

– mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Schobert Norbert.

Könnyű volna mindezt azzal elintézni, hogy Schobert Norbert egy ostoba macskajancsi, akinek nem érdemes a szintjére süllyedni, nehéz viszont szó nélkül elmenni amellett, hogy viszonylag sokan csüggnek mondásain, már amennyiben a Facebook-követések egymillió fölötti számát valódi hatásnak lehet nevezni.

Nehéz szétszálazni, mennyi sok baj van Schobert mondásaival, mégis kísérletet teszek néhány szempont mérlegelésére. Teszem mindezt úgy, hogy kétszer voltam már terhes, kétszer alakult át jócskán a testem, és maradt sokkal hurkásabb, mint a két csodálatos kislányom előtt volt. 58 kiló pedig talán hetedikben voltam utoljára, mégis irtó jól érzem magam a bőrömben, ráadásul a férjemnek is eléggé bejövök.

  1. Schobert Norbert nagy általánosságban a nőkről beszélt. Nem tesz tehát különbséget a nők között, masszaként kezel jó pár millió embert, függetlenül a vágyaiktól, a saját testükhöz való viszonyulásuktól, a szülés környékén felszedett plusz kilóktól, a saját combjuk, hasuk szeretetétől.
  2. A férfiakat egységesen sekélyes barommá silányítja, amikor tényként kezeli, hogy a férfi kizárólag a csinos kis testéért szerethet egy nőt. Ezzel aztán egyszerre vitatja el a nőktől azt a lehetőséget, hogy jól érezzék magukat abban a bőrben, amiben ruhamérettől függetlenül éppen vannak, és a férfiaktól azt, hogy az 1.0-ás, együgyű macsó gondolkozásnál eggyel komplexebben gondoljanak a női testre, a szexuális vágyra vagy a szerelemre.
  3. Újabb nyomasztást akaszt a magyar nők nyakába – akik nagy részének már amúgy is ott van a munka, a háztartás, a gyereknevelés, az idősebb családtagok gondozása –, meg ugyebár be is kell teljesíteniük a női princípiumot, és azáltal megállítani a fogyatkozó magyar népességet. Emellett a schoberti rendszerben még hízniuk se szabad, mert akkor a végén még elválik apuci.
  4. Démonizálja és egyetlen okra redukálja azt a jelenséget, hogy előfordul: egy házasság nem működik, és tönkremegy. Ennek az iszonyatosan komplex hátterű társadalmi, pszichológiai és gazdasági szituációnak egyébként a vonatkozó demográfiai szakirodalom szerint nem a nők nagy segge, és hájtól döngő lépte az oka, hanem egy csomó egyéb (főként gazdasági, illetve a nevelésünkből adódó szocializációs és pszichológiai) tényező.
  5. Az egészséges testtudat, okos táplálkozás, élvezhető életmódváltás népszerűsítése helyett bűntudatkeltéssel operál, amivel nem hiszem, hogy túl nagy eredményeket ér majd el egy olyan országban, ahol – az összes fejlett országban megszokottakhoz hasonlóan – a vezető halálokok közül több is, például a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentős hányada is a komoly túlsúlyra vezethető vissza. Elsősorban egyébként a férfiaknál.
  6. Elképzelhető, hogy magyarok milliói kapják most fel a fejüket Schobert Norbert mondására, amiből valószínűleg számára mindössze annyi a fontos, hogy a neve újra és újra elhangzik, épül a busás brand, innentől kezdve tökéletesen mindegy neki, hogy ekézik-e őt vagy rajonganak érte. Ezt jó volna tudatosítani, és az ennek megfelelő koordinátarendszerben értékelni a szavait.

És még egy adalék Schobert Norbert véleményének abszurditásához: amennyiben feltételezzük, hogy a tönkrement házasság (egyik) eredménye a válás, akkor jó, ha ő is tudja, hogy a KSH Demográfiai évkönyve szerint amúgy

Magyarországon napjainkban háromszor annyi nő akar válni, mint férfi.