Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Juhász Gábor fotósa a világot járja

2005.09.26. 09:06
Talán megoldottuk a belügyi államtitkár külön bejáratú fotósának rejtélyét, akinek képeivel eddig még senki nem találkozott.
Hétfő

Patthelyzet alakult ki a vasárnapi német választásokon. A kormányzó SPD alig egy százalékkal kapott ki a választások előtt két héttel még húsz százalékpontos előnyben levő kereszténydemokrata CDU/CSU koalíciótól. A németek azóta sem tértek magukhoz, közlekedési lámpákban és Jamaica-zászlókban gondolkodnak. A képen Angela Merkel, Schröder kihívója látható (középen), amint nagy tapsot kap Volker Kaudertől, a CDU főtitkárától (balra) és Jürgen Rüttgerstől, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnökétől. (Fotó: Belügyminisztérium).

Kedd

Kedden jelentették be Bécsben, hogy 96 éves korában elhunyt Simon Wiesenthal (képünkön), a nácivadász. A világhírű Wiesenthal-központ alapítója megjárta a mauthauseni koncentrációs tábort, majd életét a nürnbergi per után még rejtőzködő nácik felkutatására áldozta. Többek között sikerült megtalálnia Adolf Eichmannt, a náci titkosrendőrség, a Gestapo zsidókkal foglalkozó osztályának vezetőjét, akit aztán Izraelben ítéltek halálra. A képen Wiesenthal látható 1992-ben egy szélsőségesek által feldúlt ausztriai zsidótemetőben (Fotó: Belügyminisztérium).

Szerda

Nem mindennapi divatbemutatóra került sor szerdán Kalkuttában, ahol az indiai Sunfeast Tennis Open megnyitóján teniszezők mutatták be a következő év teniszöltözékét. A képen (balról jobbra haladva) Sunita Rao (India), Czink Melinda (Magyarország), Antonella Serra Zanetti (Olaszország) és Karolina Sprem (Horvátország) látható. Középen egy névtelenséget kérő férfimodell mosolyog (Fotó: Belügyminisztérium).

Csütörtök

Húszezer biciklista vonult fel a csütörtöki autómentes napon Budapesten, hogy a környezetkímélő, csendes és egészséges közlekedést propagálják. Az Andrássy út egésznapos, illetve számos főútvonal esti lezárása miatt idegbajt kaptak ugyan az autósok, akiknek hangulatát a Sláger rádió két sztárja, a Boross-Bochkor duó paprikázta. Legtöbben valószínűleg mégsem az autókban, hanem a tömegközlekedési járműveken voltak kénytelenek várakozni este, pedig ők is autó nélkül próbáltak meg közlekedni. Legközelebb október 23-án lehet majd anyázni az utak lezárása, aztán meg karácsonykor a boltok bezárása miatt. A képen biciklizők láthatók (Fotó: Belügyminisztérium).

Ugyancsak csütörtöki hír, hogy a magyar Belügyminisztérium által a múlt héten kokainozáson kapott szupermodell, Kate Moss, nyilatkozatban kért bocsánatot viselkedése miatt. A PR-szakértők persze átláttak a szitán, szerintük a modelnek csak a vele sorban szerződést bontó óriáscégek visszaédesgetése volt a célja. A képen a Belügyminisztérium lesifotója látható, amin Kate Moss elalél a kokainélvezettől (Fotó: Belügyminisztérium).

Péntek

A vártnál kisebb pusztítást végzett a Rita hurrikán, ami pénteken szállt partra az Egyesült Államokban, a Mexikói-öbölnél. Ennek három oka volt: a Rita nem volt akkora, mint a New Orleanst romba döntő Katrina; ügyesen kikerülte a sűrűn lakott területeket; az augusztus végi felkészületlenségből okulva George Bush elnök fél Amerikát a helyszínre parancsolta, hogy részt vegyen a mentésben. Az elnököt képtelenség volt levakarni a képernyőről, képünkön (középen) is ő látható, amint pénteken tájékoztatást tart a washingtoni vészhelyzeti központban (Fotó: Belügyminisztérium).

Szombat

Durvul a kampány: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (képünkön) több nyugdíjat és akkora földosztást ígér, mint legutóbb az Orbán-kormány. A kormányfő tízezer nyugdíjast laktatott jól kortesbeszéddel és gulyáslevessel szombaton Battonyán, ahol a kép készült. Gyurcsány Ferencről azért készül mindig kép, mert van külön bejáratú fotósa.

Tudják, kinek van még saját fotósa a magyar kormányban? Juhász Gábor belügyi államtitkárnak. Őt a belügy kasszájából havi 300 ezerért fotózzák. A kérdés ezek után tényleg csak az, hol vannak a fotók? A miniszterelnöknek minden napra jut két képgalériája, Juhászról mégis csak ezeréves fotókat találni a neten. Pedig ő is járja a világot. Vagy a fotós járja a világot tök egyedül, mint azt a Belügyminisztériumból kiszivárgott képek bizonyítják? (Fotó: Belügyminisztérium).

Vasárnap

Fernando Alonso, miután megnyerte vasárnap a brazil futamot, minden idők legfiatalabb világbajnoka lett. Az egyébként első spanyol Forma-1-es pilótának is számító Alonso (képünkön) már javában ünnepel (Fotó: Belügyminisztérium).