Auguszta
-3 °C
2 °C

Két hangya elgáncsolja Medgyessy Pétert

2003.07.07. 03:08
Két hangya megy a sivatagban, egyszer csak szembe jön velük Medgyessy Péter. Mivel nyár van és unatkoznak, az egyik hangya javasolja, hogy kapják el. Közelebb érve az egyik azonban mégsem rúgja össze a lábait, a másik pedig nem vetődik rá hátulról, mert kiderül, a magyar miniszterelnök is csak akkora, mint ők. Ráadásul hallótávon belül érve ingyenebédet, ingyennyelvvizsgát és kéthavi családi pótlékot ígér nekik, szívélyes hangnemben.

Az egyik hangya örül, a másik viszont megkérdezi, miért is kapják mindezt. Medgyessy Péter egy homokszemcsére támaszkodva ekkor elmondja, a tapasztalatok szerint az itt élők megszokták, hogy felülről időnként ajándékok szállnak alá, kulcstartó, villogós jojó, dobozos sör, és ennek örülnek.

kulcstartó, villogós jojó, dobozos sör
"Örömet szerezni pedig jó, ráadásul ellenkező esetben az emberek elbizonytalanodnak, úgy érzik, velük senki sem foglalkozik, zavarodottságukban pedig a forint csúszó leértékelésével és a makroökonómiával kezdenek foglalkozni" - teszi hozzá az apró miniszterelnök.

Majd miközben a hangyák a frissen átadott ingyennyelvvizsgát forgatják, felvázolja a jövő évi terveket, miszerint megkeresik Inflációt, ő gáncsol, László Csaba pedig hátulról fojtogat majd.

A két rovar arcát látva Medgyessy Péter végül előhúz egy fényképet is, amin kollégája, Gerhard Schröder látható bizonyítóerejű pózban. A kancellár egy széles képernyős laptelevíziókból rakott gúla tetején a hangyák számára merésznek, de magabiztosnak tűnő mérlegállásban egyensúlyozott. Keze Berlusconira mutatott, akinek feje fölött, egy buborékban az a szó szerepelt: "Nácik!".

Erre a hangyák fontoskodva hümmögnek, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter pedig somolyog, mert a képen voltak még sokatmondó részletek.
Így aztán végül is nem vették észre, ahogy a hátuk mögött meghal egy busman, az utolsó ember, aki tudott erről a viccről, és röhögött is rajta.