Piroska
-2 °C
5 °C

Kötélszex a kultúrházban

2005.02.21. 08:44

Székkutasnak van egy terme, telve billentyűkkel,
Monitorok seregével, színes herkentyűkkel.
Animációs csatát vív több tucatnyi gyermek,
Autóversenyt, háborúsdit játszani szeretnek.

Gépelés, vagy fénymásolás minden mennyiségben,
Kitűnő a szolgáltatás, nívós minőségben.
Egerekből itt nincs hiány, mind áramot eszik,
Pórázon a sok kis zsivány, dolgukat így teszik.
(...)
Kívánjuk, hogy az egerek száma sose fogyjon,
Tanulni vágyó emberek stábja sokasodjon.
Ez a jövőnk, ez az utunk, ezen kell haladnunk,
Egyszer talán révbe jutunk, ezt nem kell feladnunk.

Labozár Antal: A székkutasi Teleházról (részlet) Forrás: telefalu.hu

Kezdetét vette a lehetetlen: az Informatikai Minisztérium közleményben határolódott el saját létesítményétől. Valahol vidéken ugyanis a múltkor fogta magát egy félőrült, keresett egy darab kötelet, elbandukolt a legközelebbi eMagyarország pontba, és ott erőszakoskodni próbált egy kislánnyal, aki békésen internetezett éppen. A férfi a hírek szerint a kötéllel hadonászott; nyilván valami bondage-szájt hatása alá került, és nem tudott szabadulni. A kislány szerencsésen elmenekült, az esetre pedig egy alulfogalmazott rendőrségi jegyzőkönyv emlékeztetne csupán, ha az informatikai minisztérium nem dönt úgy, hogy elhatárolódik az internettől.

Persze érthető. Ha szörnyűség történik, két dolog szokott következni: a felelőskeresés és az elhatárolódás. A köteles ember szomszédjai például elmondják, hogy jóravaló lélek volt, sőt áldott jó, és soha nem gondolták volna. A köteles embert a családja kitagadja, az egyháza kiátkozza, a kocsma törzsközönsége kibeszéli, aztán minden elhatárolódott bámul a sörébe tovább, mintha mi sem történt volna.

Ahelyett, hogy hasznos információkat szívtak volna magukba, inkább undorító pornószájtokat nézegettek.
Ebben az esetben azonban kiderült, hogy mindenért az internet a felelős. A kérdéses eMagyarország ponton ugyanis, ami egyike az Informatikai Minisztérium által felállított két és félezer nyilvános netelérési helynek, többen nem rendeltetésszerűen használták a médiumot, és ahelyett, hogy hasznos információkat szívtak volna magukba, vagy rendes e-polgár módjára online vallották volna be az adójukat, inkább undorító pornószájtokat nézegettek. Innen meg már csak egy lépés a köteles ember, és még egy lépés az informatikai minisztérium elhatárolódása az egésztől.

Az informatikai minisztérium akkor érezte úgy, hogy el kell határolódnia, miután a sajtó által hírbe hozott Teleház-mozgalom már elhatárolódott, mondván: az eset nem teleházban történt, így már a gyanú is komoly erkölcsi kárt okoz a mozgalomnak, hiszen a helyi társadalomba, kultúrába ágyazódó, folyamatos felügyelet alatt működő teleházak "erős védettséget jelentenek az internet káros hatásaitól". A Teleház-mozgalom ezzel implicite az eMagyarország pontokat üzemeltető minisztériumra mutogatott, a minisztérium meg sietett maga is elhatárolódni: "A történtek valószínűleg egy egyszeri mulasztás szerencsétlen következményei lehetnek." A minisztérium közleményéből az is kiderül, hogy a felelős valószínűleg a helyi önkormányzat lehet: az tudniillik vállalta, hogy "szakértői felügyeletet" biztosít az eMagyarország ponton, és hát ezt nyilván nem tette, ha a köteles ember csak úgy szabadon garázdálkodhatott.

És hogy végképp elhatárolódjon az egésztől, a minisztérium hozzátette: egy kimutatás szerint "az internetet az internetezők elsősorban információkeresésre, levelezésre, chat-elésre, tanulásra és játékra használják, az erotikus oldalak felkeresése jóval hátrébb került a rangsorban".

Amikor Rocco hátulról közelít Jenna felé, az igenis információ.
Lehet, hogy a minisztériumban nem sejtik, azért is jó érzés kimondani: amikor Rocco hátulról közelít Jenna felé, az igenis információ, ráadásul ezerszer izgalmasabb, mint a legprofibban leprogramozott online kisteherautó-regisztrációs rendszer. Persze vannak perverz állatok, akiket a kisteherautók hoznak lázba. Tőlük el kell határolódni, amíg nem késő. De hogy az internettől?

Közparkokban is történnek szörnyűségek, mégsem akarja senki betiltani a közparkokat, és olyat se hallott senki, hogy a parkőrszövetség bocsánatot kérne, amiért valakit éppen egy kavicsos sétányon suhintottak fejbe egy vashusánggal. Kiraboltak egy kisboltot? Határolódjon el a Gazdasági Minisztérium, a Coca Cola, a Stollwerck meg a pékszakszervezet. Mondják el, hogy a kisboltokba alapjában véve becsületes, rendes népek járnak, akik a kisboltokat egy kimutatás szerint (ez fontos, hogy legyen kimutatás) elsősorban vásárlásra használják, najó, néha csak melegedni mennek be, vagy csetelni az eladóval, amivel feltartják a többi becsületes népeket, de a rablás nem több, mint egy egyszeri mulasztás szerencsétlen következménye .

Most már csak arra várunk, hogy az eMagyarország ponton történt szerencsétlen eset miatt bocsánatot kérjen először Bill Gates, majd Linus Torvalds, aztán pedig Rocco Sigfredi és Jenna Jameson. Igaz, a bondage nem az ő műfajuk. De felelősnek biztosan felelősek.

Megjegyzés: a fent leírt eset nem a székkutasi Teleházban történt. Labozár Antal verse csupán illusztráció.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft