Jácint
17 °C
31 °C

Bokor, majmok, szántás

2003.09.29. 16:32
Az elmúlt hét elkapkodta magát, de a levegő még nem szürkült be, még fel lehetett venni a fodrost, ki lehetett bírni pár órát egy kerthelységben, vagy a grill mellett, az ég alján apró betűs szöveg jelezte csak, hogy a nyár végének kezd vége lenni.

A társadalom az elmúlt héten kevesebbet foglalkozott a társadalommal, a lépcsőn felfelé már nem jutott eszébe, hogy mennyire ketté van szakadva, sőt ellenkezőleg, úgy tűnik a magyar társadalom nevű, amúgy nem létező lény, sokkal egyénibb elfoglaltságokba öli testi és lelki erejét. Új sorozat a tévében! Csajok a falon!

Ezt egyébként jól teszi, hiszen szoronghatna is azon, hogy a biovilágháború lángoló frontvonalai egyre közelednek az országhatárhoz. Mókusok a jakutok ellen, patkányok a kazahok ellen, sünök az orosz elnök ellen. A szánalmas rágcsálók nyilvánvalóan megelégelték a rendszert és világméretű gerillaháborúba kezdtek. A német elhárítás a törzsfejlődés egyéb ágain igyekszik fordulatot kicsikarni az állatok elleni harcban. Reméljük sikerrel járnak.

Szép siker szültetett (viszont) a héten a buták pénzéért folyó harcban, amikor szíven szúrt színészek perekkel igyekeztek bulvárlapokat népszerűsíteni. Konvergenciát érzek a vásárlóerőben.

Szemben belpol harci közéletünkkel, amely amelyben most vezető jelensége az a játék, amelyet balos testnevelőtanárok játszatnak az ellenzékkel és lényege, hogy kiugrik a majom a bokorból. Teller Ede tweedzakós szelleme után, e héten Kondor Katalin ügynökmúltjára kellett volna kiugorni. A játék szerepeit a pártok mindenféle variációban eljátszották már, most, vagy a múltban, mindenki volt már tesitanár. A humán faktor hiányának megnyilatkozása fokozza az edzettséget, alázás után öt kör futás. Low Fat Magyar Testnevelési Köztársaság.

Már csak egy kis környezettudatosság kellene. A tudatból sosem elég. Egy kis tudat? Nem? A szőrmekucsmás úr ott hátul? Ti sem? Akko' viszlát jövőhéten.