Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Egynyár (amesszi távol)

2002.08.11. 08:40
Jó napot kívánok, az itt látható szöveg fő rendeltetése, hogy Ön ne dolgozza magát halálra, hanem tudáshorizont-izmainak frissentartása céljából megtudja belőle, hogy mi történt a jelenlegit megelőző héten. Nézzünk tehát szembe a múlttal az önésén miketten nevű ősi szanszkrit társasjáték szabályait szem előtt tartva.

Arassunk először is pontozásos győzelmet! A hét hangulatfestő jelensége az egész Kárpát-medencét kitöltő dinnyeszag. A hét rovara a darázs. A hét embere Taszkbár Aurél, aki idén életében először nem szenvedett súlyos égési sérüléseket a napon, mert valaki a tenyerében taposta el cigijét, aztán meg amúgy is beborult. A hét marhasága, hogy az agressziókutatás tudományos álláspontja szerint a rajzfilm azért káros a fejlődő gyermeki lélekre, mert elrugaszkodik a valóságtól. A bréking nyúzokat az elmúlt napokban meteorológusok tolmácsolták, esőzés volt sajnos. A hét tárgya a homokzsák.

A belpolitika izgalmas területén próbáltak történni a dolgok, de az elmúlt fél év veszélybenforgásai mellé ezen a héten nem tudtak emlékezetes veszélybenforgások felsorakozni.

Egyetlen pályázó Balogh László, a miniszterelnök ügynökmúltját vizsgáló bizottság elnöke volt, aki egy darab pisztolylőszert talált, és erről értesítette a széles nyilvánosságot is. A szerepét egy teletubby erélyességével alakító képviselő elmondása szerint életveszélyes megfenyegetéseket kapott. Mindenki azt gondol, amit akar, ha a bizottság esetleg arra jutna, hogy Medgyessy Péter nem volt ügynök (esztétiszt, esztéta), én betudnám a dolgot a vörös pókhálózat kegyetlenkedésének; tudom amit tudok.

Kiemelkedő érdekesség volt, hogy ezen a héten az állampolgár többet tudhatott meg a köztársaság miniszterelnökének testéről, mint (feltételezésem szerint) a továbbiakban valaha. Medgyessy Péter először is ellátogatott a nemzetközi szinten is világhírű Sziget fesztiválra, ahol ingét kistehénpólóra cserélve exponálta felsőtestét. Másodszor, mert kiderült, hogy szűk neki elődje szobája. Következtetés: Medgyessy nagyobb mint Orbán, és szeret hippik közé vegyülni, mint Mátyás király (ahogy a mondában áll: "- Kend azért nem tudja visszacsomagolni a sátrát, mert még fekszik benne valaki. - Ó, kherály!").

A korabeli teletubby és a kortárs matthiasrex között feszülő értelmi és érzelmi szakadékban egy kisebb kupac dokumentum helyezkedik el, amelyek tanulsága szerint Medgyessy Péter pénzügyminiszterként vállalta titkos megbizatásának folytatását, amelyet korábbi nyilatkozata szerint ekkor adott vissza.

A hét vége felé politika-politikailag is érdekes fordulatok jelentkeztek: Kis János és Hack Péter kiléptek az SZDSZ-ből. A köztársaság eddigi története alapján úgy tűnik, kisebbik kormánypártnak lenni olyan csapda, amelyet igen nehéz politikailag túlélni. A hír a választópolgárok túlnyomó többségét nem fogja megrázni, nekik ugyanis nem világos, hogy aki nem szoci vagy fideszes, az mi a frászt akarhat egyáltalán (úgy vulgárnyomozati, mint bulvariszikai, freudista, filozófiai és autómechanikai értelemben).

A héten vége lett a már említett Sziget Kulturális Eseménynek is. A háromszázötvenötezer felkerekített látogatóból nem kevesen légzési nehézségekkel küzdenek emlékül, de még beriszálnak egy jobb ridimtől.

A Szigetre azért is érdemes kilátogatni, mert a legfrissebb elméletek szerint a fény sebessége nem állandó, hanem a fény lassul.

Élvezzék (tehát) Önök az EU előtti utolsó nyaraink egyikét!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!