Lívia méltatlansága

2008.02.25. 08:42

Tervezni sem lehetett volna szebben. Bő 24 óra alatt két, a rendőrséget nagyjából tökéletesen jellemző hír látta meg a napvilágot. A pornózás miatt kirúgott líviás és a toborzóirodás. A poén világos és olcsó, de ki nem hagyható.

a rendőrök többsége munkáját becsületesen végző, jóravaló családapa és családanya

A kínjában rendőrnek készülő fiatal, nem túl szép lány bemegy a toborzóirodába, ahol ott ül Kovi, a magyar pornó jelképe, Judy Nero, a magyar pornósztár aktuális jelképe, egy rendőr, mert az kell, és természetesen maga Draskovics Tibor, akiről annyi biztosan tudható, hogy nőből még legújabb tárcájával együtt is többet fogyaszt, mint minisztériumból, bár az utóbbi szakágban is feljövőben van.

A viccelődés a végtelenségig fokozható, és természetesen azt a közhelyet is el kellene sütni, hogy a rendőrök többsége munkáját becsületesen végző, jóravaló családapa és családanya, akik nemhogy nem szerepelnek pornófilmekben, nem is néznek olyat soha, mert az fujj. Csak minek.

Mert az ember körülnéz otthon, én például Őrmezőn, Budapest egyik, a jobbak közé sorolt lakótelepén, és a következőket látom: a lakótelepi rendőrőstől kétszáz méterre gátlástalanul parkolnak a pizzafutárok a zebrán és a járdán, ahova építettek ugyan lehajtókat a mozgássérülteknek és a babakocsis anyáknak, de az csak arra jó, hogy járdáraparkolás közben kímélje a futóművet. A térfigyelő kamerák ellenére lelopják az autók kerekeit és dísztárcsáit, amiről meg nem érdemes, azt feltörik csak úgy.


View Larger Map

De a lényeg: van rendőrőrs a lakótelepen, annak is majdnem a közepén. A rendőrök ebből következően naponta többször is végiggurulnak Őrmezőn. Nem tűnik fel nekik, hogy az alacsony padlós és összevonásra ítélt 41-es már megint nem bírt beállni a buszmegállóba, mert valamelyik szakadt futárautó áll ott. Nem zavarja őket, hogy semmi értelme az alacsony padlós busznak, mert tornázni kell a feljutáshoz, hogy hiába építettek akadálymentes lehajtókat a sarokra, mert ott parkol egy köcsög.

De ezek a rendőrök mind méltóak a szolgálatra, mert a lustaság és a szemhunyás nem méltatlanság, csak ha valaki a mellékesét nem szokványos módon keresi meg. Mondjuk ingyenpizzával, vagy máshogy.

Bár egyszer láttak közterület-felügyelőket is Őrmezőn. Megbüntették a mindig üres taxidroszton parkolókat. A járdát elfoglalókat persze nem.

És akkor Lívia méltatlan a szolgálatra, mert feldugott magának egy gumibotot.  • Tippek
  • Biztosítás