Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Tél Tábornok és a Megerőszakolt Fibiszes

2005.01.31. 02:33

Tél Tábornok (T.T.) és a Megerőszakolt Fibiszes (M.F.) mámoros hangulatban gázoltak a porhóban a budapesti Belvárost keresztülszelő gleccser tetején.
– Hogy röhögtek a Demszky közleményén – vigyorgott a Megerőszakolt Fibiszes, azzal a Tábornok kezébe nyomta a mínusz hatvan fokig működőképes, hologramkivetítős kémtávcsövet.

Tél pár nappal korábban brutális rohammal vette be a városközpontot. A totális káoszba süllyedt Budapest egymással is rivalizáló hadurak és frakciók uralma alá került.

A Tábornok a Városháza uralma alatt álló lipótvárosi háztömbök felé fordította a távcsövet, majd rázoomolt a demszkysták főhadiszállására, és működésbe hozta a kivetítőt. A Főpolgármester horvát huszárezredesi uniformisban ült a tanácsterem asztalfőjén. (A háború kitörésekor csak ilyen volt kéznél, így jobb híján ebben elnökölt.)
– Építsünk hővédő falat a Kiskörút vonalában, azzal nyerhetünk pár napot, közben titkos tárgyalásokat kezdhetünk Tavasztündérrel – javasolta egy tanácsadó.
Megtiltok minden óriásberuházást. Rontja a városképet. – rikácsolta Schneller István főépítész az asztalt csapkodva.

egy Demján Sándornak maszkírozott öngyilkos robbantó
–Velük se lesz sok gondunk – dörmögte T.T., és a Havanna lakótelep felé nézett, amit a Pártütő Külvárosi Polgármesterek tartottak uralmuk alatt. A kémmasina gyorsan behozta a főhadiszállást, amit egy elhagyott turbószoláriumban rendeztek be az MSZP-s hadurak. A főparancsnok éppen az utolsó robbanótöltetet szerelte fel egy Demján Sándornak maszkírozott öngyilkos robbantó testére.
– Simán bejutsz Schnellerhez, aztán tudod a dolgod – mondta a rosszul szabott öltönyt viselő külvárosi fanatikusnak, és keményen megölelte.

– Na, ennél jobban nem is alakulhatna – dörzsölte a tenyerét M. F. – Tényleg, hová tűnt az SZDSZ? – kérdezte hirtelen. A Tábornok körbefordította a távcsövet, megnyomott néhány gombot, aztán beizzította a hologramkivetítőt.
– Megvannak! – horkant fel meglepetten, és beállította az élességet.
– Peace – mondta éppen Kuncze pártelnök, és kiütötte a vízipipát a megállíthatatlanul vigyorgó Horn Gábor kezéből. – A helyzet drámai. A népszerűségünk a hibahatár alatt, nappal sincs melegebb mínusz tíznél, Gyurcsány lopja az ötleteinket, és már csak ezt az üvegházat tartjuk ellenőrzés alatt. Hiába terveztem európai színvonalú szabotázsakciót Tél Tábornok ellen, a zsoldosaink elfelejtették a házszámot és a Szili Katalinistákhoz csöngettek be.

Amikor T.T. továbbfordította a távcsövet, Gusztos Péter éppen azt javasolta, hogy kesergés helyett inkább küldjenek ki valakit gumicukorért és négercsókért.

– Ennyire könnyű lenne a győzelem? – hitetlenkedett M.F.
– Nézzünk körbe, még én sem akarom elhinni – felelte T.T., aztán kémszerkezete segítségével gyorsan bekukkantott a várost uraló egyéb frakciókhoz is.

a bevételekből fűtőszálas, páncélozott kalapokat rendeltek Dávid Ibolyának
A Szabadság tértől az Újpesti Cérnagyárig a Magyar Televízió jól fizetett zsoldosai uralták az ellenőrző pontokat. A tévészékházban Magda Marinko éppen átvette hírigazgatói kinevezését.

A Fidesz ellenőrzése alatt álló Rózsadombon és Szabadság-hegyen T.T. ugyan megtalálta az irányítóközpontot, de az töküres volt, a vezetőség ugyanis Orbán Viktort kereste, aki negyven napig egy Fullánk utcai villában meditált, aztán a magyar és az érdek szavakkal az ajkán nyoma veszett.

A Rebellis Jobbosok Klánja szilárdan tartotta a Ráday utcát, és a bevételekből fűtőszálas, páncélozott kalapokat rendeltek Dávid Ibolyának.

A Kormányklán ellenőrzése alatt nem maradt más, mint a Parlament, a Népszava szerkesztősége, a Heti hetes stúdiója és Bolgár György hetykén ágaskodó mikrofonja.

A Köztársaság téren alig volt mozgás. Az egyik betonasztalnál két hőálló nyugdíjas háromlapos ügynököst játszott. A részegebbik éppen egy Kiterített Bácskai Tamással készült megkontrázni a hallókészülékes bemondott nagykrakusát. A környéken a rendet fenntartó MSZP-klán székházában az elnökség arról tartott többségi szavazást, hogy az alant húzódó kazamatában talált Köztársaság Téri Lepel tényleg az ifjú Gyurcsány Ferenc arcvonásainak lenyomatát őrzi-e.

Összetöpörödött a MIÉP a Tábornok csapásai alatt, már csak ifj. Hegedüs Lóránt íróasztala fölött volt korlátlan hatalmuk. Az értékes bútordarabon az ízléstelenség másik királyával, Fekete Pákóval osztoztak, aki jól marketingolt pénisze védelmében megtagadta a nyílt harcot T.T. seregei ellen.

A hőhatás a Semmelweiss utcánál megrepesztette a gleccsert
– Nem vagyok a téli hadvezetés Vitray Tamása, de most előre ki merem mondani, hogy nem veszíthetünk – dörmögte elégedetten a Tábornok, kikapcsolta a kémtávcsövet, aztán legendás jégegyenruhája alá vonta a Megerőszakolt Fibiszest, eligazítás céljából.

Még ő sem tudhatta, hogy attól kapja a halálos csapást, akitől a legkevésbé számítana rá. Demszky főpolgármester ugyanis zseniális húzással pont ezekben a pillanatokban terjesztette el, hogy a piacon kialakultnál sokkal drágább, egységes taxitarifát vezet be, külön büntetővámmal a telefonos rendelésekre. Csavaros számítása bejött. A fővárosiak – elsöpörve a különböző frakciók ckeckpointjait – azonnal megrohamozták és felgyújtották a Városházát. A hőhatás a Semmelweiss utcánál megrepesztette a gleccsert, és a hadiszerencse egyszer csak megfordult.

Tartsanak ki, még pár nap, és csak megjön Tavasztündér.