József, Bánk
-6 °C
0 °C

Magyar gyermek spanglival

2003.04.28. 13:34
Kisgyerekekkel nem jó marihuánatartalmú cigarettát szívni, mert összenyálazzák a filtert és hangosan köhögnek. A pragmatikus kenderfogyasztók ezért nem szoktak kisdedeket kínálgatni. Az Eheti médiamonitoring szolgálata legalábbis még sosem találkozott olyan hírrel, hogy "Csavarás közben érték tetten a kenderfüggő óvodást" vagy "Micimackós vízipipákat osztogatott az iskola előtt az elvetemült rasztafári". A múlt héten sem láttunk ilyesmit, meglepetten csettintettünk ugyanakkor a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör nyilatkozatában azt olvasva, hogy a május 4-i kendernapon gyermekeket fognak drogra szoktatni. Stábunk utánanézett, és a marihuánaélvezők legendás bambaságát kihasználva meg is szereztük fűfesztivál szervezőinek bizalmas levelezését.

Spanglis bácsik

Be kell vallanom, hogy nem erre számítottunk. A dokumentumokból kiderül, hogy a szmókerek bonyolult tervet eszeltek ki a gyermekek csapdába csalására. Először nagy hírverést csapnak a médiában arról, hogy nyilvános vitát szeretnének a marihuánaszármazékok legalizációjáról, ezért beszédekkel és koncertekkel felturbózott demonstrációt tartanak a Vörösmary téren. "Erre nyilván bemozdul minden járóképes csecsemő" - olvasható a kézírásos széljegyzet az egyik birtokunkba került jegyzőkönyvben. A tüntetésre nagy számban érkező gyermekeket aztán különböző tréfás váltóversenyekkel és népi kézműves foglalkozásokkal - úgymint zsákbanfutás, spacecake-evés, kidobós, hasisfaragás - várja Jancsó Miklós, Konrád György, Lovasi András, Till Attila és sok elvetemült társuk.

Eredeti holland barátság

A borzalmas perspektíva annyira feltüzelte a Magyar Demokrata Fórumot, hogy a párt a barátságot ajánlotta a fiataloknak a szívás helyett. Elképzeltük, hogy a házibulik jellemző életképe lesz ezentúl, amint a konyhába már mámorosan érkező házigazda azzal fordul a többiekhez, hogy "nincs kedvetek egy jó ütős barátkozáshoz?", aztán behúzza a függönyöket, és elindítja a kört, vagyis jó erősen megöleli a mellette állót.

Atom és cseppfertőzés

Monitoring szolgálatunk ügynökei a múlt héten egyszerűen képtelenek voltak bármilyen hiteles információmorzsát felhajtani arról, hogy vajon Paks lesz-e a Dunántúl Csernobilja, sőt arra a magyarságot foglalkoztató másik nagy kérdésre sem találtak megnyugtató magyarázatot, hogy mit tegyünk, ha ránk tüsszent egy kanadainak kinéző járókelő.

Szoboravatás a Köztársaság téren

A sorozatos kudarcok miatt már a profilváltás gondolata is megkísértette az Eheti stábját. Ekkor olvastuk, hogy van még remény, hiszen a Malév munka-, tűz- és környezetvédelmi feladatait 720 millió forintért egy modellügynökségre bízta. Azonnal kéjes ábrándozásba merültünk: próbáltuk elképzelni, amint betéti társaságunk váratlanul komoly tűzvédelmi feladatot kap. Az álmodozásból felriadva nagy meglepetésünkre azt láttuk, hogy a lábunk öntudatlanul a Köztársaság térre vitt bennünket, ahol éppen akkor adták át Huszty András szobrát, amely az MSZP pénzügyi ellenőrzési bizottságának egykori tagját, az MFB és a Malév volt elnökét abban a jellegzetes pózban ábrázolja, amint megfej egy aranyszínű repülőgépet. A rettenetes látvány hatására egy időre feladtuk a médiafigyelést.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft