Szilvia
5 °C
16 °C

A püspök és a 'női pina'

2002.11.11. 16:31
A múlt héten sem dőlt el a XXI. század egyetlen releváns kérdése, nevezetesen hogy ha Tom Selleck homoszexuális lenne, kivel élne együtt: Steven Segallal vagy Kurt Russellel?

Kiderült viszont, hogy omladozik a Mátyás-templom, amiről eszembe jutott az az augusztus 20-a, amikor barátommal, Dr.I.-vel, a későbbi boncolóorvossal elmentünk a Szent Jobb körmenetre, hátha ráesik a harang Paskai Lászlóra, aki ebben az esetben reményeink szerint kísértetiesen kongó hangon kért volna segítséget a püspöki kar további tagjaitól.

Köríves pályán

Paskai Lászlót addig még sohasem láttam testközelből, de nagyon kíváncsi voltam rá, mert piarista diáktársaim szülei az esztergomi püspököt mindig egy furcsa kézmozdulat kíséretében emlegették: jobb öklükből csőszerű alapformát képeztek, majd e csövet az orruk hegye elé tartva kezüket köríves pályán fel-le mozgatták a levegőben. Meglepett a misztikus kézmozdulat, és annál is jobban izgatott, mire utalhatnak az egyházhű nagynénik, apukák és idősebb unokatestvérek. Egyszer megkérdeztem: mit jelent ez a mozdulat. Azt a választ kaptam, hogy ne szórakozzak, nyilván értem, arról van szó, hogy ez a szemét Paskai is az. Na de micsoda? Hát zsidó.

Kíváncsiságom ettől az egek felé tört, látni akartad a rafinált biboldót, aki ilyen sokra vitte a katkók között.

Nem mondta azt, hogy "nu"

A körmenet - a rövidnadrágos öregcserkészek megjelenése ellenére is - végül kiábrándított: a harang nem esett rá a püspökre, a sunyi Paskai pedig a tőle elvárható dörzsöltséggel jól adta a keresztényt, például nem kezdett szőrkucsmában ugrándozni az aranytárgyak láttán, ha jól hallottam egyszer sem mondta azt, hogy "nu", és nem foglalta el a sajtó vezető pozícióit.

Újságírás és parapszichológia

A diverzáns izraeliták a múlt héten sem foglalták el a Vatikánt, kiderült azonban, hogy az összeesküvés-elméletnek persze megint igaza volt és a kínai éttermekben használt nátrium-glutamát tényleg vakságot okoz - ha egy kiló nutriafilére húsz deka port számolunk, ami még a legkeményebb E-621-függőknél is szélsőséges adagolás.

Mindezek után az már meg sem kottyant nekünk, hogy homlokra helyezett kártyákkal bizonyítható a testen kívüli kalandozás, sőt Michael Jackson legújabb orrának láttán mi magunk is kiléptünk testünkből, majd rövidesen találkoztunk Csepeli György informatikai államtitkárral.
- Jól kijönnek Baja Ferivel? - kérdeztük Csepeli testetlen szellemétől.
- Nagyon, most kaptam tőle új nyakörvet, és ha ideje engedi, levisz a Duna-partra apportírozni - felelte a politikus kékesen derengő aurája, mire egy rémült ugrással visszatértünk testünkbe, és rohamtempóban megkezdtük a legújabb hetet, amely reméljük, többet tud nyújtani, mint az előző, melynek egyetlen valóban szívderítő hozadéka a női pina fogalmának kanonizálása volt, sajnos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?