Gerzson
-3 °C
2 °C

Seggkenőcs és közpénz

2005.06.27. 08:07
A Fővárosi Ítélőtábla ezúttal is megszívatta az Élet és Irodalmat. A bírák szerint ugyanis nem taggyűlés, ha tagok összegyűlnek, a cég dolgairól beszélgetnek, esetleg éppen ott van még valaki, a beszélgetésről jegyzőkönyvet készítenek, csak éppen ezt a jegyzőkönyvet nem adják be a cégbíróságra. Naná, hogy nem. A dolog tulajdonképpen nem is meglepő. Amióta az Alkotmánybíróság, tehát az összes magyar bírák legkiválóbbjai képesek voltak határozatot hozni arról, hogy állampolgári jog-e beszívni, berúgni, elszívni egy cigarettát, tehát bódulni, azóta az ember kicsit furcsa szemmel tekint a talárra, mint olyanra, a viselőire meg pláne.

Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet
De ez igazából tényleg mindegy, az ÉS lehozza a szokásos szöveget, mi tudjuk, ők tudják, tudja mindenki. Ne mi nyerjük a legtöbbet.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője azonban a következőt bírta mondani, amikor meghallotta az ítéletet: "bebizonyosodott, hogy az MSZP közpénzekből fizetett politikai háborút indított Orbán Viktor ellen". Hogy mi? Tehát az MSZP közpénzből felbérelte Mayer Arankát, hogy váljon el a férjétől közpénzből, vesszen össze vele a vagyonon, másolja le az iratokat közpénzből, zsarolja meg vele a férjét, és ha nem fizet, nyilván a magánvagyonából, nem közpénzből, akkor a paksamétával menjen el az ÉS-hez. Az ÉS pedig, MSZP utasításra, nyilván közpénzből kiadja Rajnai Attila szabadúszó újságírónak a sztorit, aki mellesleg egy megyei közgyűlés sajtóügyeit is intézi. Erre mit mondana a bíróság? Kedves Máriusz, üljön le, tegyen a fejére borogatást, és gondolja végig még egyszer? Neki meg van tiltva a gondolkodás, vagy kötelező hülyeséget mondani? Vagy tényleg képes ennyire hülyének nézni mindenkit?

De persze ez is tökmindegy. Orbán Viktor jó eséllyel ismét miniszterelnök lesz, de nem azért, mert világ életében kínosan ügyelt arra, nehogy a munkája - az ország felemelése és megtérítése, nem mellesleg -, és a családi biznisz összekeveredjen. Ne mi nyerjük a legtöbbet.

Hávelné Szatmári Katalin Rácz Jenő közreműködésével ismét elérte, hogy a gyógyszerbizniszben fennmaradjon a kommunizmus
Hanem például azért, mert Hávelné Szatmári Katalin főgyógyszerész asszony Rácz Jenő egészségügyi miniszter aktív közreműködésével ismét elérte, hogy a gyógyszerbizniszben fennmaradjon a kommunizmus, az árszabályozás, a nyitva tartás szabályozása, a garantált árrés, szóval a piac totális irányítása és ellenőrzése. Én meg továbbra se vehessem meg kedvenc plázámban vasárnap délután a gyerek kedvenc, nagyjából 100 forint önköltségű seggkenőcsét 100 forintért és 900 forint támogatásért, hanem, ha én azt vasárnap délután akarom megvenni, akkor autózhassak ezért legalább húsz kilométert nagyfogyasztású, ám sportos menettulajdonságokkal bíró személygépjárművemmel, 300 forintos benzinnel. Ne mi nyerjük a legtöbbet.

2005-ben, köszi.