Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kevés a lóvé, Gábor?

2008.09.08. 09:20

Miközben a normális Magyarország lottónyereményről álmodott, Fodor Gábor szakértői kormányt vizionált, szigorúan Gyurcsány nélkül, Mester Tamás pedig kitalálta, nyit egy rock&roll-iskolát, merthogy a mai fiatalok nem tudják mi az.

Első lecke: Tökvakarás orrtúrással, ballal, jobbkézben egy korsó sör.

...ha nincsenek fölösleges kiadások, nincsenek mutyik sem. Ha meg vannak, nem szakértő a kormány, pártember a miniszter

Bár erre a mutatványra az autofellációra is képes Ron Jeremy-n kívül csak kevesek képesek, Fodor Gábor megpróbálja. Az eddig kormányok nyilván nem voltak szakértők, gonosz politikusok irányítottak, akiket nem érdekel más, csak saját politikai túlélésük és rövid távú érdekeik. Ezt Gábor nyilván jól tudja, volt ő már dicső oktatási-, és maradandót alkotó környezetvédelmi miniszter is.

Második lecke: Kell egy vezér

Tehát most, hogy eljött a szakértők ideje, mindenekelőtt kell egy szakértő miniszterelnök. Mester Tamásnál alkalmasabb jelöltet valószínűleg Gábor és Ferenc sem talál majd, hiszen nem hord öltönyt és nyakkendőt. Igaz, az igazi szakértőket jellemző gyapjúkardigán sem a sajátja, de ennyi nyilván belefér.

Harmadik lecke: Szervezz zenekart!

A szakértői kormányba nyilvánvalóan szakértő miniszterek kellenek, akik szakértelmükkel szakértően vezetik kifelé a kátyúból az ország szekerét. Semmi pártos okoskodás, színtiszta tudás vezeti majd törvénykezésük minden tollvonását. Itt azért már némi zavar érzékelhető Gábor logikájában, hiszen elég sok, nem pártos szakértő kifejtette az utóbbi időben: nagyon durván csökkenteni kell a szociális kiadásokat,valóban csökkenteni az adókat, nem építeni hidat oda, ahol nincs út, nem a legdrágább utat építeni oda, ahova meg kell, tandíj, vizitdíj, stb. Mert ha nincsenek fölösleges kiadások, nincsenek mutyik sem. Ha meg vannak, nem szakértő a kormány, pártember a miniszter.

Negyedik lecke: Szarj a hagyományokra!

Gábor nyilván nem azért akar belebeszélni a szakértő kormányba, hogy neki ne jusson semmi. Az meg végképp elképzelhetetlen, hogy Gábor meghallgatja a szakértő kormányt, Mester Tamással az élen, és végighallgatja, elkúrtátok, nem kicsit, nagyon. Majd bemegy a parlamentbe és szakértőileg megnyomja az igen gombot az alanyi jogon járó segélyek - inklúding GYES -, megszüntetésére, a nyugdíjak visszafogására az adókedvezmények eltörlésére, és így tovább. Választás előtti költségvetéskor, haha. Amikor apad a pártkassza, haha. De a szakértők nyilván nem tennének ilyet, merthogy Gábor meg Ferenc tette őket miniszterré, ők meg ilyet még véletlenül sem rendelnének. De ez a szakértői kormány tényleg szakértői lesz, 2009-ben meg normális költségvetés, amivel a hagyományokra való szarás leckéjét máris teljesítették a rock&roll iskola hallgatói.

Ötödik lecke: Rúgd fejbe a tanárod és hagyd ott az iskolát!

Na, ennél a leckénél lesz igazán gondban Tamás, Gábor és Ferenc. A sok hülye tanítvány elolvassa a lecke címét, megtanulja, odamegy, megteszi, megvakarja a tökét, túr egyet az orrába, és elzavarja őket szépen a francba. Aztán meg elmegy lottót venni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?