Szilvia
5 °C
16 °C

Erzsébet és Pál a jakuzziban

2002.10.07. 14:54
"Meglepődni azt lehet, de hadd mondjam el, hogy húzóágazat vagyunk, kiviteli szempontból. Csak hogy értse: ami koszorút és művirágot begyüjtünk, az lesz a nyugat müzlije."
(dehogymég grotipmex - razzia )

Médiatörténeti esemény, Till Attila élőben kapcsolja a Mir űrállomást.
- Szasa, Vova, hallotok engem?
- Krsss, zzzzz, zssskrrr, alló, alló, hssss, kéremszépen. Fride...sssrkrss...usz ...ándor most fordult be a sarkon! A nyomában ...xkrsshh...tucat bmx-es gurul. Úgy tűnik nincs esélye.
- Nagyon recseg. - Távoli neszek, majd egy kattanás hallatszik.
- Most jobb?
- Sokkal. Meséljetek, milyen az űr? Hideg? Höhöhö, hehehe. - Elhaló kacaj szűrődik be a stáb soraiból, a kameraman vállán beremeg az instrumentum, hiszen tudják mi következik.

Az MTV székház évek óta kihalt szárnyában suhan a kamera, majd egy sarkon befordulva megtorpan. A kiszuperált fogorvosi székben meditáló Baló György valószínűtlenül lassú mozdulattal emeli le arcáról a hűsítő gélmaszkot, bal szemében gyémántként ragyog egy könnycsepp.
- Köszönöm a támogatást.
- Ha Sándor nem veti be a bmx-lobbit, talán esélyed is lett volna - szólal meg Anettka, a kezében egy egészalakos Siklósi Beatrix-poszterrel. A fényes papíron nehezen olvasható feliratokat látunk. "Más személy jelölése esetén kénytelenek leszünk elutasítani a jelöltet" - szól a nem mindennapi szlogen. Anettka láthatóan büszke legújabb szerzeményére, két apró műcopfjában incselkedve zizeg a sztaniolmasni.
- Jólvan, lépkedj arrébb légyszíves - sóhajt egy nagyot György, majd minden előzmény nélkül mély álomba zuhan. Csillagvárosról álmodik.

Sándor sírva fakadt a titokszobában, amikor levetítették neki Anettka és György párbeszédét. Szása zsebkendőt szorít a mikrofonra, fel ne ismerjék a játékosok, még kiderül kicsoda a Nagy Testvér. Vova folyamatosan röhög, marokerősítő gumikarikát szerelt egy klónozott kiscsirkére, és most nézi, ahogy a vergődő kreáció tovalebeg a súlytalanságban.
- Mond neki azt, hogy Eszter szervezkedik ellene, és sikerült meggyőznie Ildikót a tévémegosztás szükségességéről. Ja, és Viktor azt terjeszti a fiúk körében, hogy régebben daueroltatta a haját. Mármint Sándor, úgy értem.
- Ez jó lesz, most meg fog törni, muhahaha.

Vissza a stúdióba. Attila a bárszéken feszengő Bárándy Péterhez fordul:
- Nos, mi a véleménye, mégis? - A halk választ azonban elnyomja a közben kialakult vita, Csampa Zsolt és Pettkó András azon vitatkozik, vajon Demszky miért egy papírszalvétát vitt magával, mint legkedvesebb tárgyat.
- Úgy gondoljátok, ez valamilyen üzenet lehet? - kérdez a műsorvezető. Pettkó hevesen bólogat. - Nem tehetünk különbséget egy szalvéta és egy törölköző között. Ez megengedhetetlen.
- Aha. - replikázik Bárándy.

A háttérben vibráló monitorokon viszont ennél érdekesebb diskurzusnak lehetünk tanúi. Erzsébet és Pál a jakuzziban heverésznek, Pál megkéri partnerét, hogy számolja, mennyi ideig bírja a víz alatt. Erzsébetet láthatóan nem köti le a játék, inkább aggodalmasan tekintget a tábortűz felé.
- Szerinted mi baja van velem a Gábornak?
- Fogalmam sincs. Rá sem lehet ismerni, amióta kijött a titokszobából. Ildikó szerint fél, hogy kiszavazzák.
- De nekem mi közöm ehhez?
- Tudod, Gábor már a beköltözésnél úgy érezte, hogy téged fogunk kiesésre jelölni. Szerintem becsapva érzi magát. Nézd, tegnap is kiborult a reggelinél, mert a kolbászos rántotta az emberiség sokszínűségét juttatta az eszébe. Azért nehéz lehet, gondolj bele, ő van itt legrégebben.

Néhány pillanatra kínos csönd ül a medencére, a buborékokra vetülő fény apró, fényes mintákat rajzol a játékosok arcára. Izgalmas pillanat.
- Végiggondolom még egyszer, jó? - mosolyodik el végül Erzsébet, majd megkocogtatja Pál kócos frizuráját. - Na, gyerünk, bukj le. Egy, kettő...

A tábortűznél Péter és Gábor őrködik. Péter egy navahó takarót csomóz. Inkább nem beszél, arra vár, hogy Gábor szólaljon meg előbb, ám ő órák óta a tüzet bámulja, rezzenéstelen arccal.
- Mandur László jelent meg álmomban. Te is ott voltál Péter. Mindketten nevettetek.
- Ugyan, csak egy álom volt.
- A tűzben is láttam az előbb az arcát. És látod mi folyik a jakuzziban, látod??? Ne nézz arra, majd szólok ha nem figyelnek.
- Gábor, túlreagálod. A heti feladat valószínűleg újra összehozza a csapatot. Te mi is leszel?
- Úgy döntöttem, elvállalom Manitut. Az könnyű, elég hozzá egy lepedő.
- Tetszik a pokrócom?
- Ja, csípem. Tudod mit, megkeresem Sándort és Anettkát, és ráveszem őket, hogy vágjuk le a kakast.
- Okés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?