Szájközépig érő szar vagy Mikulás

2006.01.30. 08:18

Első évértékelőjét tartotta Automata Róbert, a Magyar Automatikus Xövetség elnöke a Ganz-gyár szerelőcsarnokában. Az elnök beszédében megerősítette a párt legfontosabb kampányígéretét, amely szerint mindenki más hagymázas hazugságaira azonnal minimum húsz százalékot ígérnek rá. Automata emellett bejelentette, pártja nulla százalékra csökkentené a tb-járulékot, valamint kétmillió új munkahelyet teremtene, plusz az őrség.

Az évértékelést a pártelnök két szárnysegédje vezette fel: Asimo és Delta 2 a Futrinka utca szövegkönyvéből olvastak fel a közönségnek.

"Bizonyára valamennyien ismerik azt a helyzetet, amikor egy politikai rendezvény után az ember lejön a színpadról, és közben kéréseket, imákat, verseket, kisebb kereszteket nyomnak a kezébe" - szólította meg közönségét Automata Róbert, amire többen azt kiabálták: nem, Robi, összekevered magadat velünk.

Automata Róbert A pártelnök Magyarország állapotát az ajtófélfához mért gyerekhez hasonlította, megállapítva, a ház összedőlt, kigyulladt, majd elvitte a víz, a gyerek meg nincs is ott, hanem elment a haverjával drogozni, csak az ajtófélfa, az maradt. Automata elítélően szólt a kormány és az ellenzék kishitűségéről, kifogásolva, hogy mindketten csak azt hajtogatják, mit miért nem lehet, vagy miért csak annyit. "Magyarországnak újra el kell hinnie, hogy minden versenyben győzni tud, ezért ha realitást látunk, fogjuk be a fülünket, és énekeljük el a Himnuszt, kedves barátaim. Realitás egyenlő kétség, kétség egyenlő vereség" - mondta hallgatóságának a MAX miniszterelnök-jelöltje.

A Xövetség elnöke felháborodottan szólt a teljes politikai elitre jellemző pofátlan tolvajlásról. "A luxuspolitika és a luxusprofit letörése azzal kezdődik, hogy csak fizetésnapon viszünk haza pénzt a minisztériumból, erőművet vagy présházat meg sehogy se" - figyelmeztetett a politikus. A pártvezér ezután megszaggatta ruháit, Barbon dezodort használt, majd szóba elegyedett néhány választóval. Egy a fülénél fogva a színpadra cibált gazdáról elmondta, ilyen szomorú gazda nincs az egész világon még egy.

A helyszínen előállított roma fiatalember panaszaira reagálva Automata közölte, igenis elég sok baj van a romákkal, úgyhogy egyes helyeken talán célszerűbb őket teljesen elválasztani a többiektől, hiszen eltérő kultúrájuk miatt sokszor különleges bánásmódot igényelnek. Az elnök megnyugtatta a kérdezőt, hogy a gyerekeket nem veszik el a szülőktől, a speciális eljárás az egész pereputtyra vonatkozik. Egy nagymama a szemét villogtatva kimondta azt a szót, hogy brog, és hogy kevés a nyugdíj is. A MAX elnöke biztosította a nagymamákat, hogy ha rajta múlik, az idős embereknek minden ingyen lesz, hiszen olyan aranyosak. A brogkérdést futólag érintve azonban megfeddte az idős asszonyt, mondván, nem kéne mindent sajnálni a fiataloktól csak azért, mert régen csak ürmösbor meg bibliaóra volt. "Legalább ötszázezren spangliznak Magyarországon, mama, ne várja tőlem, hogy most elriasszam őket" - mondta Automata.

Az elnök ezután rátért legjelentősebb gazdasági javaslatára. A MAX kormányra kerülése esetén a társadalombiztosítási járulék szőröstül-bőröstül megszűnik. Az intézkedéstől Automata azt várja, hogy másnap reggelre legalább kétmillió új munkahely jön létre üzletkörrel, kovácsoltvas cégérrel és ragyogó adómorállal együtt, ami bőven pótolja a kieső állami bevételt, sőt lehetővé teszi, hogy nemcsak a gyógyszereket, hanem a Norbi Update menüt is az állam fizesse mindenkinek, kerekes közbenzinkutakat állítsanak fel a falvakban, mindenkinek százhúsz négyzetméteres lakást adjanak, és megemeljék a béreket úgy általában, valahogy, nagyon. 'Sem kanyarodni, sem a falnak menni nem kell: el is lehet szállni" - fogalmazott a pártelnök.

A politikus zárszavában hosszasan mesélt valami nehezen leírható abszolút jóról, ami szerinte már majdnem itt van köztünk, és a Xövetség választási győzelme esetén meg is érkezik minden magyar családba. "Ez a valami pedig nem más, mint a jóságos Mikulás, a kereszténység egyik alapköve, akit baloldali érzelmű barátaink Télapóként is jól ismernek" - mondta az elnök. "Április 9-én a szájközépig érő szar és a Mikulás között választunk. Ez a kérdés, barátaim, válasszatok. Ha a Föld Isten kalapja, Magyarország a vörös csillag rajta!" - zárta beszédét Automata Róbert.  • Hírek
  • Csok