Erik, Alexandra
EUR 383,27 Ft
USD 364,81 Ft
9 °C
23 °C

Mérgezett kutya

2003.02.10. 07:54
- A tisztelt lakók tehát elfogadták a közös költséget, a lengőajtó újraüvegezését, és a ház eláll attól, hogy Schulzberger nénivel megtéríttesse a Fifi által a tulipánhagymákban okozott kárt. Mert, hogy szegény Fifi közben elpusztult. A pontozott vonalakra tessenek sorban aláírni. Igen, Solymosi úr?

- A csótányok miatt emelnék szót. Azokkal mi lesz? Most már nem várhatunk tovább!

- De hiszen kedden vizsgáltuk meg az ügyet. A rendkívüli rovarirtás ugye.

- A csótányok jönnek kérem azóta is. És ezúttal már biztosan tudjuk, hogy a Kovácséktól jönnek. Bizonyítékaink vannak. Be kell törnünk az ajtót, és rendet teremteni náluk, mindannyiunk érdekében. Sajnos nincs már más út. Megadtuk nekik az esélyt, emlékszünk, de nem éltek vele. Kovács úr ugyanis, fájdalmas kimondani, veri a feleségét.

- Igen, igen, hát Margitkának nem könnyű, tudjuk, de ezt a szociális osztályon kellene.

- A szociális osztályon nem tesznek semmit! És nem csak a Margitkáról van szó, hanem a csótányok is. Tenyésztik őket. Kérem, ne nézzenek így. Ezek tenyésztik a csótányokat. Tessék, a fényképeken látszik. Az erkélyről készítettem. Pontosan: egy szekrény. Hát ha egyszer ők a szekrényben tenyésztik...

Megmértem, az átlagos csótány közel akkora mint egy gyufásdoboz. A Réka bútorcsalád méreteinek ismeretében kimondható: a szekrényben akár 37 milliárd példány is tartózkodhat.

Egyszerűen eldugták a köjálos kollégák elől kérem. Ott voltam, hosszan piszmogtak a kulccsal, alig nyitottak ajtót. Aztán a Margitka mindenüvé követett minket a lakásban, és még a cipőnket is le kellett vetnünk, mert állítólag aznap takarított.

Van azonban más is. Schulzberger néni, tessék nyugodtnak maradni, sokat gondolkodtunk, hogy felzaklathatjuk-e, de végül úgy döntöttünk, igen. A Fifit... A Kovácsék mérgezték meg.

Onnan tudjuk, hogy beszéltek róla. A radiátorcsövön keresztül felvettem magnóra.

- Ne beszéljünk erről.
- Miről?
- A patkányméregről.
- Persze, persze, a patkányméreg. De miért ne beszéljünk róla?
- Vékonyak a falak. Lehallgathatnak.
- Rendben, mostantól nem mondjuk ki, hogy patkányméreg.
- Csak ketten tudhatjuk, mire kell az, amit nem mondhatunk ki.
- A patkányméreg.
- Igen, az.
- Mire is kell?

- Álljon meg a menet! Ami itt folyik, az már tényleg mindennek a teteje! Margitka nevében is. Had mutassam meg ezt a számlát, az állatkert állította ki 37 milliárd szabályosan beoltott díszbogárról. A vidéki rokonainknak vásároltuk, és a múlt héten már el is vitték mindet. Egy sem maradt, vagy csak véletlenül.

A pincerésszel meg ne jöjjön nekünk a Solymosi úr. Mert az nem fogjuk átengedni, már többször elmondtuk.

- Kérem uraim, a lakógyűlés nevében. Kultúrember módjára is meg lehet beszélni a dolgokat, a politikusok például komolyabb ügyeket is megoldanak, maguk meg egy pincerészen veszekszenek. Hova lenne a világ, ha mindenki így intézné az ügyeit?

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek