Ágnes
-5 °C
2 °C

Nemzeti bizonytalanság

2002.09.23. 01:38
Halló, szervusz Csabám, épp most akartalak keresni... Nem, sajnos még nincs válasz, nézd, te is tudod, hogy mennyire megkavarodtak itt most a dolgok. Ráadásul egy kávézóban ülök, térjünk talán vissza az ügyre később. Én tudom, hogy van ez a határidő...

Hogyhogy mi történt a héten? Semmi sem történt itt a héten. Azt sem tudjuk, lesz-e most háború, vagy sem, ez a Szaddám direkt együttműködik az amerikaiakkal, csak hogy betartson nekik. Kíváncsi vagyok...

Csabám, nem beszélek mellé, persze hogy rajta vagyok a mi dolgunkon. Igen, lépni kellene, de most még nem látnunk tisztán. Hogy mondod? Tudom, hogy még mindig nyomják ezt a Széchenyi-tervet, meg hogy tavasszal az állami gazdaságos dolog is bejött, de én úgy vélem - ne kiabálj, kérlek -, tehát úgy vélem, helyesebb, ha most beleíratunk valami EU-sat a pályázatba, ez az "európaiság és magyarság" vonal most nagyon megy, és ebből bárhogy ki tudunk később jönni.

Nem mondhatok pontos dátumot, sajnos a kormányváltás még mindig rizikófaktor, ilyenkor bármi előfordulhat, a Kovács pozitívan nyilatkozott Ibolyáról, Lezsák meg finoman beszólt a Viktoréknak, ők persze nem mentek el az MDF-születésnapra, és ez csak így, a napokban.

Nem kifogás, tudom, hogy mennyi pénzed áll a projektben, Csabám... Hallgass végig kérlek. Anno a haltápot is elintéztem, pont annyi millióért, amennyiért kértétek, emlékszel?

Hogy kiderült? Hát jó, kiderült, de van most ez az irányvonal, Hermész Triszmegisztoszt kell olvasni, meg misztikusokat. Nem terelem a szót, kérlek, ez komoly: ha kérdeznek, olyanokat kell mondani, hogy a "Való, hazugság nélkül, biztos és igaz", meg hogy "polgári perben bizonyíthatatlan valóság". Persze hogy nem érted, Csabám, ne ordítsál, én sem értem, de ez most mindegy, időt nyerünk.

Amíg nem lehet tisztán látni, addig. Mindenki mást mond, jelenleg csak az adóiratok ügyében van egyetértés ebben az országban, merthogy azt azért senki nem akarja, hogy nyolc évig őrizgessék a papírokat, ezzel ne is idegesítsd magad, valami népszavazást például elindíthatnánk, akkor szerintem egyetlen napra le tudnánk nyomni az elévülést.

Az egyház? Sajnos, őket sem tudjuk mozgatni, ez a Gyulay püspök írt egy levelet, de csak a Big Brothert találta magának, hát ennyi. Az ügynök téma is behalt kérlek, a főpolgármester-jelöltek egymást lökdösik félre egy kis átvilágításért... Nem, a Csurka az nem.

Ebben a szituációban innovatív módon kell reagálnunk. Hogy értem? Valami kis biznisz, amivel kihúzzuk. Semleges terepen persze, vannak ezek a domainek, a Google-ről már lecsúsztunk, de utánanézek. Rajta tarthatnánk a szemünket a Nagy Történelmi Alakjaink piacon, a Kossuth például most nagyon fut, és még szabad. Levédethetnénk a nevet, aztán meglátjuk, vagy a Kossuth család vagy a kormány, ugye, csak kérlek, ne forszírozd a határidőket. Csabám, itt mindenki megteszi, amit lehet, például tudósokkal dolgoztatunk ki terveket, amíg kitaláljuk, mi legyen.

Nem kell mondanod, én is tudom, hogy az egész ország fideszes, de a cégünk Budapestre van bejegyezve, itt nem olyan egyértelmű a helyzetet. Igen, értem, amit mondasz, hogy bezzeg vidéken összefogás van, de ott meg az a baj, mert hát hiába van meg a telek ötmillióból, ha utána nem tudod hova rakni a romákat.

Nekünk most a bizonytalanságban kell gondolkodnunk. Ha például Németkér folytatódik, akkor az EU-val ugye nem kell számolni, és mi elsőként indíthatunk el testre szabott projekteket: konfekcióbocskai, nemzeti autópálya, vagy levédethetnénk Horthy nevét, ez mind meg lesz oldva. A sumér vonalon megkereshetnénk az irakiakat, a független iraki kormány elnöke például elérhető... bocsánat, kis türelmedet, egy másik hívásom van. Ne ordítsál Csabám, ha megkérhetlek. Leraklak, a másik vonal, sorry vagyok...

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!