Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Tiltsuk be a nyarat!

2007.05.14. 08:47

A Fűnyíró Focikupa a sportszerűség illetve a jókedv jegyében zajlott, egyben a focikupa résztvevői tiszta környezetet is hagytak maguk után. Még a meccseket vezető bírósporttárs is kifejtette, hogy mindegyik csapat a szabálytalanságokat kerülve, a valódi fair play jegyében játszott.

Részlet a debreceni kenderfesztivált ellehetetlenítő rendezvény sajtóközleményéből.

Egyre valószínűbb, hogy jogi lépésekre lesz szükség a kora nyári levegőkeverék betiltására. Az egyelőre nem teljesen ismert összetételű anyag ugyanis látványos tudati leépülést eredményez, ahogy az kiderült a múlt héten.

Az illatanyagok (akác, bodza, orgona, gesztenye) sajátos elegye, amely 25 celsius fok körüli levegőben jut a tüdőbe, leépíti a paranoid és hisztérikus reakciókat. Ezzel pedig éppen a kelet-európaiság lényegét veszítjük el. Azaz önmagunkat. Ne hagyjuk.

A hirtelen jött nyár miatt az egész ország úgy kezdett viselkedni, mintha éppen túlesett volna az érettségin. Kádár feldúlt sírja, a véres bankrablás és egész kórházak eldózerolásának ötlete a múlté.

A parlamentben olyanná vált a hangulat, hogy a képviselők épp csak nem írják Szili Katalin mögé a táblára, visszafelé, hogy vakáció.

Egyedül szerdán volt hűvösebb, ekkor mintha ismét a Kárpát-medencébe terelődtek volna az események. Az MSZP marketingmegmozdulása előtt füstbombaveszély miatt terroristákat tettek ártalmatlanná a paneldzsungel mélyén.

Majd a Gyurcsány beszédének apropójául szolgáló fáklyás menetet néhány tucat tojásos végül elfogadható és szimpatikus eseménnyé tette. De mivel ekkor sem csökkent húsz fok alá a hőmérséklet, az egyetlen Kelet-Európához méltó (paranoid és hisztérikus) reakció egy, a külvilágtól hermetikusan elzárt szerkesztőségben született.

Amúgy az emberek egyik fele lenge ruhák hordásával, a másik része azok szemlélésével töltötte az időt.

Lezsák Sándor nemzethalált vizionál? Érdekes. És kérnék még egy kávét. Kádárnénak rózsafüzérje volt, amit most ráadásul elárvereznek? Aha, és vajon milyen lehet Semjén Zsolt nejének ópiumpipája? Gyurcsány legyávázta Orbánt, Orbán meg visszaszpáhizta Gyurcsányt? Nem mondod? Egyébként remek helyek nyílnak a nyárra.

Budapesten vasárnap még a tudatmódosító-szerek is közös nevezőre kerültek. A belvárosi pálinkafesztivállal egy időben a kenderlegalizációs gyűlésen a közönség fű helyett borral és sörrel a kézben demonstrált.

A magyarok kivetkőztek magukból. Be kell tiltani a nyarat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!