Benedek
-5 °C
5 °C

Az apáca és az Oberstgruppenführer

2004.10.25. 08:39
Amikor belépett a cellába, az asztalon álló fekete-fehér kistévén éppen az Orbán Viktor-interjú remixe ment. "Le kell vonni a konzekvenciákat" (Orbán and Kóczian mix - extended, uncut version)

Megpróbált nem odafigyelni a régi Junoszty torz hangjára, pedig az apró képernyőn éppen elszontyolódott az egyik exminiszterelnök. Lassan elindult az ágya felé, kezében az ágynemű, fogkefe, fogkrém, a sminkkészlet, váltás fehérnemű, pár ezoterikus könyv, egy Elton John best of CD, meg persze a mikroport, ami a szerkesztők szerint majdnem százezer, és kifizettetik vele, ha elrontja.

Össze volt törve, ezért egy régi Delhusa Gjon-számból próbált erőt meríteni.

"Ígérd meg, hogy elviszel magaddal/ Olyan tájra, hol buzuki hangja szól!" - dúdolta halkan már a priccsen ülve, miközben igyekezett a legelőnyösebb profilját mutatni a kamerának, ami halkan zümmögött az egyik sarokban.

"Szia, Sarolta vagyok - szánta rá végül magát a köszönésre, majd felnézett a kamerába, és még hozzátette: - De nyugodtan szólíts Cininek, vagy előadóművész-nőnek, ha úgy jobb."

"Diána vagyok, de hívj inkább Oberstgruppenführernek" - válaszolta kimérten a kekiruhás nő, aki a szomszédos ágyon éppen pár A4-es lapot rendezgetett nagy odafigyeléssel.

"Mit olvasol?" - próbált barátkozni, de közben egyre csak az a börtönös pornófilm járt az agyában, amit még Joe Cocker hotelszobájában láttak, miután nagyon bekokóztak a Soho egyik felkapott bárjában hetvenkilenc telén. Mélyen, hátul, ahonnan nem tudta kiűzni a képeket, bármilyen erősen is koncentrált Delhusa Gjon hangjára, nyolc milliméterre forgatott fakó képek vibráltak, és az elmosódott emlékekből néha tűélesen villant fel egy ütemesen mozgó tányérsapka vagy egy méretes gumibot.

"Matula. Állítólag antiszemita és mélyen felforgató, de nekem csak egy ideológiailag zavaros, a fajelméletet félremagyarázó pornólapnak tűnik. És még az sem egyértelmű, hogy most szeretik a csoportszexet és a zsidókat, vagy sem" - válaszolta kimérten Diána, miközben már fekete bakancsát tisztogatta egy apró szarvasbőr kendővel.

"Ha majd holnap bejön a Story újságírója, hogy interjút csináljon velem, megemlítem, hogy milyen jól kijövünk. Neked se árt a publicitás" - jegyezte meg Sarolta most már kicsit határozottabban. Némi gondolkodás után úgy érezte, hogy még hozzá kell tennie: "Énbennem van empátia. Végül is a férjem is sátánista."

Diána egy pillanatra elmosolyodott, majd nagyon finoman, szinte észrevétlenül bólintott.

"Lámpaoltás!" - hallatszott odakintről, és pár pillanattal később a kistévé is kialudt. Egyedül maradtak a sötétben, csak Delhusa Gjon énekelt alig hallhatóan még egy ideig.