Sára, Márió
2 °C
6 °C

Viasztestek

2006.03.10. 07:28
Amikor kampányidőben felbukkan az arisztokrata figurája, az tuti szórakoztató lesz. Antall idejében röhögtem először azon, hogy nagyon buta miskakancsók dülöngéltek elő a sufniból, és osztották az észt keresztény Magyarországról, nemesi előnevekről meg ilyesmikről, és beöltöztek jelmezbe, hogy látsszon, nekik nem kell okosnak lenni, nekik azért van igazuk, mert ilyen bojtos szirszarban járkálnak.

akit az SZDSZ Hágáig kergetett volna kisebbségpolitikája miatt
Most megint elődugta a fejét a Batthyány meg a Kossuth család, és verik a nemesi nyálat, hogy az SZDSZ csak ne hurcolássza magával a Kossuth-bábut, mert őnekik ez nem tetszik. Egyébként nekem se tetszik, mert a viaszbábu béna dolog, a panoptikum meg halálszagú. És legalább írják rá, ő csak azért van velünk, hogy látsszon, a liberális nemcsak a drogos buzi zsidót jelenti, hanem ezt az urat is. Akit mellesleg az SZDSZ Hágáig kergetett volna kisebbségpolitikája miatt.

De a leszármazott - már sokadszor és még mindig - nem ezt kifogásolja, hanem hogy aki ezekre az urakra hivatkozik, az kérjen tőle engedélyt, mert ő a Kossuth apukája, és ha azt mondja, hogy a Lajoska oda nem mehet, akkor punktum van. Mintha nem lennének magasról leszarva, mintha engedély kéne itt ahhoz, hogy bárki bármelyik történelmi alakra hivatkozzon. Nem, nemes urak, azok az idők elmúltak, amikor ez tőletek függött. Többek közt Kossuth és Batthyány segítségével múltak el.