Gyöngyi
4 °C
14 °C

Orbán Viktor kommunista

2007.09.18. 18:20

Hogy Orbán elég erőtlen beszédet mondott hazugságértékelő címén, arról most nem beszélek, meg arról sem, hogy az viszont nagyon jó, hogy tartalmilag olyat, amilyet egy politikusnak, egy párt elnökének kell. Egy ellenzéki párt elnökének, aki meg akarja ragadni a hatalmat. De alkotmányos eszközökkel, népszavazással akarja, és ez jó, akkor is, ha mindketten, Viktor meg én is tudjuk, hogy ez marhaság, mármint abban az értelemben, hogy egy esetleg "elvesztett" népszavazás után is bizonyára a jelenlegi kormánypártoknak lesz többségük az Országgyűlésben.

(Mondjuk, megint történt egy kísérlet Gyurcsányék kizárására a demokrácia felségterületéről, ez talán nem szép dolog. De, ugye, ez a hazugságok kritikája, ilyeténképpen pedig jogos.)

Szép, egészséges, virtigli baloldali, sőt szocialista program.

És arról sem beszélek, hogy ha pártja hiányzó programját nem is hirdette meg egy ilyen rövid beszédben, de annak világos irányt szabott. Itt van, kérem, a Fidesz új programjának gerince, most már szép, egészséges, virtigli baloldali, sőt szocialista programé. Amely a javak elosztásáról szól. Vannak a hatalmasok, nekik sok van, el kell venni tőlük. Szerintem persze ez is hülyeség, a jobbos/liberális gazdaságpolitika hívei nem azért mondják, hogy a hatékony és sikeres termeléssel kell foglalkozni, mert gonoszak a zemberekkel, hanem mert azt gondolják, hogy ez előfeltétele az osztásnak/részesülésnek. De hát nem kell, hogy a Fidesz programja tessen nekem, tessen potenciális választóinak, vannak jó sokan.

Meg persze arra sem én jöttem rá, hogy Orbán már Kádár. Ebben a beszédben már a Kádár-rendszer átmentett vívmányairól is szó van, azért ezt még pár éve sem gondoltam volna, de nincs ezzel semmi bajom, egy európai értelemben vett, hiteles baloldali pártra legalább olyan égető szükség van a hazában, mint egy európai értelemben vett, hiteles jobboldali pártra. (Kedves lelkükben árpádsávos olvasóilevél-írók! Itt azért írtam, hogy nincs bajom ezzel, mert azt akartam írni, hogy nincs bajom, nem pedig azt, hogy O. V. antiszemita, ahogy ti érteni szoktátok.)

Na de most jön, amiről írni akarok! Biztos csak azért, mert térképbuzi vagyok, de akkor kaptam föl a fejem, amikor azt mondta Magyarország következő miniszterelnöke, hogy "Battonyától Nemesmedvesig." A fiatalok kedvéért, akik nem tudják, mit jelent ez, mint a 26 és háromnegyed éves SzabóZ. kolléga: Persze, jelenti az egész országot, de akkor inkább Hegyeshalomtól Záhonyigot vagy Garbolctól Felsőszölnökiget kéne mondani. Battonyától Nemesmedvesig a felszabadító Szovjet Vörös Hadsereg útja, izé, hadműveletei tartottak.

Battonyától Nemesmedvesig a Szovjet Vörös Hadsereg hadműveletei tartottak.

És bizony kultusza volt a szocializmusban a két helynek, főleg a Kádár-rendszerben. Ünnepség Battonyán, ünnepség meg tank Nemesmedvesen, volt valami gyalogtúra is a két település között. És a Nagy Imre temetésén kommunistázó Vitya most ehhez a képhez nyúlt! Óriási. Nem lehet véletlen. Pedig Orbán ne tudná, hogy a kommancsok mindig hazudnak? Nemesmedvessel van valami gáz, lehet, hogy nem is utoljára szabadult föl, de az biztos, hogy nem április 4-én.

Battonya meg? Még egy ordas hazugság, amiben fölnőttünk! Hát akkor nem is ott ért véget, illetve a Vörös Hadsereg szempontjából nem is ott kezdődött az ország. Akkor ugyanis az ún. bécsi döntések és csatolmányaik következtében éppen az etnikailag legigazságosabb határai között létezhetett egy rövid ideig az ország bizonyos A. Hitler jóvoltából. Szóval hazánkat a II. világháborúban a Székelyföldön érték el az oroszok, nem a Csanádi síkon. Mit szól Orbán battonyázásához Csaba királyfi?