Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Gesztiék büntetnek

2002.12.31. 19:06
A Mai Lap nevű, igen rangos magaskulturális hírharsona figyelemre méltó hírről adott hírt az év utolsó előtti napján: ízlésrendőrséget alakítana Geszti Péter, Friderikusz Sándor és Varnus Xavér, a hazai magaskultúra brüsszelicsipke-bástyáit sebzett anyatigrisként védelmező háromfejű cerberus.

(Lesz itt még egy kis szerzői jogi hupli, Ízlésrendőrségünk ugyanis évek óta egzisztál, még a Tilos Rádióban indult, aztán az Est FM-re költözött, most pedig a Klub Rádióban működik. Nyilvánvalóan nem szándékos védjegybitorlásban töri a fejét a három kultúrfelelős, a friderikuszi-gesztii-varnusi Parnasszus Olümposzáról - amely nyilván Csimborasszó is egyben - aligha látszanak ilyen vulgármédiák.)

Idézünk egy kicsi részt, mert gyönyörű: "a három közéleti személyiség a mindent elárasztó gagyi ellen szeretne fellépni, és különösen a kereskedelmi- és kábeltelevíziókat figyelmeztetnék akcióikkal. A tervek szerint kiosztanák az Aranybili Rend díját is, amit a legigénytelenebb alkotás kapna meg évről-évre. Emellett óriásplakátokon is bemutatnák a legízléstelenebb szellemi termékeket, hogy így is megbüntessék a felelőtlen vagy csak rossz ízlésű alkotókat."

Friderikusz Sándor, aki a Békítő show-Osztálytalálkozó-Gyerekszáj kultúrkanyonban támadt szellemi svungot spinakkerébe fogva veszi föl a küzdelmet a gügyögő műsorvezetők, seggrázó showmanek és hatásvadász riporterek ellen. Geszti, akiről nemrég megtudhattuk (ő nyilatkozta tudniillik), hogy a pénz egyáltalán nem érdekli (ezért dolgozik minisztériumoknak baráti áron), kevés szabadidejében pedig Európa operaszínpadait járja a kultúra vándor hősszerelmeseként, továbbá feltételezhetjük, hogy latin nyelvű szonetteket ír Francesco Petrarca modrában, és alkalmanként, két hárfázás között festeget, szóval Gesztire nyilván a szóviccek minőségellenőrzésének feladata hárulna. Varnus kolléga, aki a bulvárlapok meztelenkedő költőkre, baltás gyilkosokra, szexuális életüket nyilvánosan ragozó celebritásokra fogékony közönsége körében aratott jelentős sikereket, általános jóízlésügyi szuperhősként csaphatna le éjszakánként batmanköpenyben a szent magaskultúrát sárba rántó, gatyaletoló művészekre.

Póttagnak szívesen javasolnánk Batiz Andrást, jelmondtanak pedig: "Csak a más gagyija büdös".

Mink magunk ebben a szent pillanatban megalakítjuk a hülyeség-, képmutatás- és gátlástalanszelfszidol-ellenes mozgalmunkat, és rámutatunk, büntetünk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!