Valér
2 °C
8 °C

Akinek agyára ment G. I. Joe

2005.12.01. 15:04
Re: Beszűkült, súlyosan rövidlátó, mélyen provinciális

1. Guantanamóról speciel nem találgatások, hanem tények láttak napvilágot. Az ott őrzött foglyok sorsa kizárólag az ellenőrizetlen amerikai kormányszervek belátásán múlik. A guantanamói láger és a titkos börtönhálózat - az iraki kínzásokkal szemben - nem túlkapás, nem hiba a rendszerben, hanem maga a rendszer! Akiknek pedig ez nem tetszik, "azok úgyse értenek egyet velünk" - érvelt erre Cheney alelnök.

2. Ha elfogadjuk, hogy "terroristák" esetében nincs szükség vádemelésre, ügyvédre, bizonyítékra és emberi jogokra sem, valamint hogy a "terroristát" szabad addig kínozni, amíg bevall mindent - és most efölött kellene szemet hunyni! - azzal lehetővé tesszük, hogy bárki hasonló sorsra jusson. Ad absurdum azok is, akik mindezt kifogásolják, és így gyengítik a béketábort. A zsidók után a zsidóbérencek kerülnek sorra.

3. Recsk nem a Szovjetunió, hanem a magyar kommunista rendszer tábora volt; a szovjet blokkban a foglyok mozgása épp ellentétes volt: a szatelitállamokból vitték őket Szibériába, nem onnan ide. Mindenesetre a Szovjetunió nem használta casus bellinek az emberi jogok megsértését, mert ehhez azért nem volt pofája. Nem képviselheti hatékonyan a humanista eszmét egy olyan állam, amely maga is szarik azokra. És ez a legfőbb baj.

+1. Aki az "Amerika-ellenes" kifejezést komolyból, érvként leírja, annak alighanem agyára ment a G. I. Joe. Játsszon most már valami mással. McCarthy szenátor halott.