Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Ultra Ibolya

2006.03.14. 00:04
Dávid Ibolyát miniszterelnöknek
Nem túl meglepő, hogy a populizmus elleni harcba beszállt az MDF. Tolják fel a cumit óriásplakátra, hogy "nem vesszük be", meg "felnőttek vagyunk", amire többmillió önkéntes gyermek sértett ordítása felel: mi nem. És valóban, velük szemben manapság az ígéretszámláló pörgésétől kábult polgár a kispártok körül keresgél, ha értelmes szóra vágyik. - Vegyük már, tényleg, számba a valóságot, a lehetőségeket, ígérjünk és vállaljunk annyit, ami teljesíthető, de azt végezzük is el - így morgolódik a realista magyar úr, és tudat alatt fogékonnyá válik az MDF kampányára, miszerint "a populizmus megállítható".

Dávid Ibolyát miniszterelnöknek - olvassa a politikai fantasybe belefáradt választó a plakáton. Az MDF elnökasszonya megnyerően mosolyog (mögötte rémes nagykoalíciós üzekedés látható), és miniszterelnök óhajtana lenni. Úgy képzeli, hogy ha egyáltalán bejut, majd a háttérben bratyizó Orbán és Gyurcsány három-négy emdéefes láttán meghátrál, és beletörődnek, hogy legyen az Ibolyának is jó egy kicsit. Mert az ökör is hogy megijedt a békától abban a másik mesében.

Mondom, vegyük számba azokat a kurva realitásokat, ismétli a fantasybe belefáradt polgár dühösen. A populisták legalább lehetetlenül sok jót ígérnek, nem szimplán lehetetlent.