Belmagyar Mária-siralom

2004.12.20. 11:22
Na, beérett a nemzetszégyenfa, potyog is a gyümölcse boldog-boldogtalanra, eltaszajtotta a konok belmagyar a testvéreit, nem nyomta le a kilincset. A büdös belbozgor. De márpedig itt valami nem stimmel, netalán el kellene ugye gondolkodni, hogy akkor mi keresnivalónk van ezen a terepen. Az a Fidesznek nem elég, hogy nem győzött senki sem, mivel a status quo helybenhagyása nem nekik kedvez. Nekik itt győzni kellett volna, nem remizni. Tehát nem vesztettek - ez volt az első reakció, hogy azért az igenek voltak többen, hárommillió ember véleménye nem akármi, a pontozásos győzelem a miénk. Igaz, hogy nem változik semmi, de azért nem vesztettünk, hanem győztünk. De még mindig magyarázatra várt, hogy miért nem győztek úgy igazán, elsöprően, ahogy a szittya förgeteg. Második, körmönfontabb megoldás: amennyire mi győztünk, az tisztességes eredmény, míg azok a másikak, azok de facto csaltak, hazudtak, és épp azt a szegénységet - létbizonytalanságot - használták ki, amit teremtettek. Jól van, ez még összefér az előzővel, szóval lehetett volna ez nagyobb győzelem is, de ez se semmi egy ilyen csóró országban.

Tehát ők már akkor tudták, hogy ez egy rossz kérdés, amikor éppen azt harsogták, hogy ez minden kérdések legjobbika.
Kövér László viszont most előállt egy új világmagyarázattal. Mit is mond, hallga csak! Azt mondja, hogy egyfelől a nemmel szavazás és a nem szavazás kollektív bűn (!), az erre buzdítás nemzetárulás, másfelől meg a kérdés hülyeség volt, nem lett volna szabad feltenni, de ők csapdába kerültek, és nem tehettek mást, mint hogy támogattak egy rossz kezdeményezést. Ojvé, ajjaj, scheisse. Érdekes gondolati gép, mester, de azért védőszemüveg nélkül ne indítsuk be. Tehát ők már akkor tudták, hogy ez egy rossz kérdés, amikor éppen azt harsogták, hogy ez minden kérdések legjobbika, a rá adandó igen pedig az élet és az emberség igenlése maga. Távolmaradni, neadjisten nemet mondani viszont annak ellenére főbűn, hogy a kérdés rossz.

Ezenkívül még azt állapította meg a Bajuszember, hogy a baloldalt elbizonytalanította a kérdés, hiszen tizennégy év óta először különvélemények hallatszottak az MSZP-ből. Most azt hagyjuk, hogy ott szinte csak különvélemények voltak egész a legutóbbi időkig, sőt egész palotaforradalom, nem is régen. De tegyük fel, hogy tényleg elbizonytalanította őket a fent nevezett rossz kérdés. Bezzeg Kövér Lászlót és barátait nem bizonytalanította el, hanem testületileg ágálni kezdtek mellette, hogy aztán most oda lyukadjanak ki, nem mi vesztettünk, mert nem mi kezdtük a népszavaztatást, nem a mi ügyünk, de azért sajnáljuk. Tehát az elbizonytalanodás jele, ha egy pártból különvélemény is elhangzik. De akkor mit jelent, ha ugyanazok az emberek fogalmaznak meg különvéleményt azzal szemben, akik az előbb még kórusban harsogták az ellenkezőjét? Nem illett volna kitenni valami feliratot, hogy "filmünk szereplői kitalált alakok"?

Mint most kiderült, Magyarországon erről a kérdésről minden párt úgy vélekedett, hogy rossz, és hogy nem szabadna feltenni, csak az egyik ugyanezt mondta, meg a szokásos huszonhárommillió románt, a másik meg azt, hogy yeah, yeah, yeah, de jó ez a kérdés, menj és mondd, hogy igen; miközben azt gondolta, hej de hülye kérdés ez. Magyarán hazudik, mint a vízfolyás. Tudja, hogy mi a helyzet, nem téved, hanem hazudik. És mindenki bűnben él, aki nem hazudik vele. Ez volna az igazak útja. Hát azt az utat hányja végig Kövér László egyedül.