Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Medgyessy szereti a focit

2004.04.27. 18:34
Nagyszerű magyar diplomáciai sikerről érkezett hír kedd este: Medgyessy Péternek sikerült ráállnia egy fotóra, amelyen ott tartózkodott három híres sportoló, Roberto Carlos, Ronaldinho és Cafu is. Gratulálunk, és élvezzük együtt a kiadott sajtóközleményt:

"Medgyessy Péter miniszterelnök ma délután találkozott a világbajnok brazil futballcsapat tagjaival.

#alt#
A miniszterelnök a kép jobb oldalán figyelhető meg
A dél-amerikai ország játékosai három éve nem jelentek meg közös fényképen politikussal. Ezzel a hagyománnyal most azért szakítottak, hogy üdvözöljék Magyarország uniós csatlakozását és a tervezett jótékonysági akciót. (Az április 28-ai barátságos mérkőzés alkalmából ugyanis a kormányfő egy, a brazil és a magyar válogatott tagjai által aláírt labdát kapott ajándékba. Az idei Európa-bajnokság döntőjének közvetítése alatt a Magyar Televízió és a Nemzeti Sport árverésre bocsátja az értékes ajándékot. A befolyt összeget a Sport XXI. Egységes Utánpótlás Nevelési Program támogatására kívánják fordítani. Ez a GyISM programja, amely 78 ezer 6 és 12 év közötti gyermek sportolását támogatja.)

A brazil válogatott tagjától, a Real Madridban játszó Roberto Carlostól a miniszterelnök kapott ajándékba egy 3-as számú mezt. A brazil futballista az ajándék átadáskor arra emlékeztetett, hogy a legendás, hármas számú mezt korábban Puskás Öcsi viselte.

A miniszterelnököt a 8 éves Dudok Marci kísérte el a találkozóra. A kisfiú a Pénzügyőr-Zugló csapatában játszik, a 94-95-ös junior utánpótlást képviseli. Jelen volt a találkozón Pellády Péter, az MLSZ managere is.

A képeken látható brazil sportolók:

Roberto Carlos (Real Madrid)

Ronaldinho (Barcelona)

Cafú (AC Milan)

(Medgyessy Péter a brazil válogatott után találkozott a magyar válogatott tagjaival is, az a találkozó a sajtó számára nyitott volt.)"