Auguszta
-4 °C
2 °C

Hipernacionalista csürhe és a bunkó spagettizabálók

2003.07.10. 14:47
A románok szőröstalpúak, egy dolog, a franciák affektáló, nagyarcú, pacsuliszagú majmok, és különben is vesszen Trianon, a bánatos képű spanyoloknak összenőtt a szemöldökük az inkvizíciótól, a dánok trampli lángosképű viking surmók, az angolok önnön lecsúszottbirodalmi-tudatuktól részeg beltenyésztett kretének, akik dagadt nőikkel futballhuligánkodnak a görög tengeparton előszezonban, a hollandok beszívott bamba barmok, a finnek pigmenthiányos alkoholisták, a svájciak zsidóbbak a zsidóknál, a digók meg, na, zselézett hajú ízlésficamos dzsigolók, akik azt képzelik, hogy a makkoscipő és az aranylánc a sármos férfi legfontosabb szerve és esténként családjukkal üvöltözve kenik szét a paradicsommártást a lyukacsos atlétán, hogy a mellszőrökön fönnakadnak a magok, és a németek persze "hipernacionalisták", zajos csürheként lepik el a tengerpartot.

Valahogy így alakul, pengén, ez a Európa ízé, ház, népek politikailag korrekt hazája, legalábbis olasz, soros elnöki interpretációban, amennyiben a spagettizabálók idegenforgalmi államtitkára fogának kerítésit hagyta el az utolsó, németekre vonatkozó (hipernacionalista, zajos csürhe) jelzőhalmaz.

Vajon kitört Rómában a grespikitis? Szintén Szíriusz? Vagy igaz volna, az az eddig kicsit egyszerűnek tűnő, bár több mértékadó lap által sugallt megfejtés, miszerint Olaszországban futóbolondok vették át a hatalmat? Minek gondolható az az ország (úgy, az egész!), amelyikben ilyet bír mondani egy viszonylag józannak tűnő idegenfogalmi államtitkár? (Az az ember, akinek minél több zajos nácit kellene a tengerpartra csődítenie.) Miket gondolhat ez rólunk, mondjuk? A hátunk mögött. (Fokhagymaszagú, csóró cigányok a Balkánról.)

És hogy mekkora fless lehet Hannoverben nyaralni, baze!