Össze

2002.11.06. 11:14
"Rendőr-roma összecsapás Gyöngyösön" - írja a távirati iroda. A Népszabadság szerint a rendőrök intézkedés közben "összetűzésbe kerültek egy gyászoló roma család tagjaival". "Romák harcoltak rendőrökkel" - ez a Magyar Hírlap hírcíme. A hír szóhasználata szerint a rendőrök és a delikvensek között "verekedés", illetve "összecsapás" esett. Az egyik ker. tévé hírszerkesztője azt adta a híradóbemondó szájába, hogy a gyászolók és a rendőrök "összeverekedtek". A rendőrség szerint egyébként minden szabály- és szakszerű volt, a gyászolók viszont ellenálltak az intézkedésnek

Vagyis a honi rendőrséggel lehet csapni, tűzni, verekedni. Össze. Ez szép. El lehet mélázni rajta. Ott áll a rend szakképzett őre talpig az intézkedési jogkörök és kényszerítő eszközök nehéz vasában. Mélázik bizonnyal. Kézrátétel? Gumibot? Bilincs? Könnygázpermet? Maroklőfegyver? Hogyan is kezdje. Talán:
- Kedves állampolgárok, Kovács József törzsőrmester vagyok, jó napot kívánok, fogadják őszinte részvétemet. Engedelmükkel ezennel szakszerű intézkedés foganatosításába kezdenék - és puff, már össze is van verekedve. Szabály- és szakszerűen.