Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Össze

2002.11.06. 11:14
"Rendőr-roma összecsapás Gyöngyösön" - írja a távirati iroda. A Népszabadság szerint a rendőrök intézkedés közben "összetűzésbe kerültek egy gyászoló roma család tagjaival". "Romák harcoltak rendőrökkel" - ez a Magyar Hírlap hírcíme. A hír szóhasználata szerint a rendőrök és a delikvensek között "verekedés", illetve "összecsapás" esett. Az egyik ker. tévé hírszerkesztője azt adta a híradóbemondó szájába, hogy a gyászolók és a rendőrök "összeverekedtek". A rendőrség szerint egyébként minden szabály- és szakszerű volt, a gyászolók viszont ellenálltak az intézkedésnek

Vagyis a honi rendőrséggel lehet csapni, tűzni, verekedni. Össze. Ez szép. El lehet mélázni rajta. Ott áll a rend szakképzett őre talpig az intézkedési jogkörök és kényszerítő eszközök nehéz vasában. Mélázik bizonnyal. Kézrátétel? Gumibot? Bilincs? Könnygázpermet? Maroklőfegyver? Hogyan is kezdje. Talán:
- Kedves állampolgárok, Kovács József törzsőrmester vagyok, jó napot kívánok, fogadják őszinte részvétemet. Engedelmükkel ezennel szakszerű intézkedés foganatosításába kezdenék - és puff, már össze is van verekedve. Szabály- és szakszerűen.