Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hogyan mészároljunk le egy polgári kört?

2004.02.05. 15:39
Mindenekelőtt szögezzük le: a polgárikör-mészárlás elsődleges célja és értelme nem a kör elpusztítása és tagjainak erkölcsi-egzisztenciális megsemmisítése. Az csak hasznos és élvezetteli melléktermék. A főcél üdvösebb: jó nagyot rúgni politikai elleneinkbe.

Első lépésként pécézzük ki a kör egynémely tagjának néhány kevéssé szalonképes megnyilvánulását, ez ugye két főnél nem kisebb társaságokban elég egyszerű feladat. Az is jó, ha az illető nem a maga szövegét mondja, hanem idéz. Végső esetben idézhet a szerencsétlen akár minket is. Adjunk a kipécézett megnyilvánulásoknak tág és romboló jellegű értelmet. Ezzel egy időben intenzív propaganda-hadjáratot kell indítani annak sulykolására, hogy a kör nem önmaga, hanem az egész politikai céloldal általános reprezentánsa. Ennek az állításnak nem kell köszönőviszonyban lennie a valósággal.

Gerjesszünk össznépi felháborodást, és szervezzünk rá tiltakozó megmozdulásokat. Nyugodtak lehetünk, a politikai túloldal lesz olyan bamba és beszari, hogy magára veszi az inget, és először is hevesen elítél és elhatárolódik, továbbá készséges partnerünk lesz a következő lépésnél. Az pedig a teljes letámadás az összes lehetséges jogi fórumon. Ha közben intenzíven provokáljuk is a henteskés alá vett kört, további excrementumokkal fogja rontani helyzetét. A végén tuti leesik néhány elmarasztaló határozat vagy ítélet, amit haladéktalanul politikai elleneink orrára húzhatunk: íme, papír van róla, hogy gazemberek vagytok. Közben a kezelésbe vett polgári kör gusztusos vonaglások között vonyítva kimúlik.

Emlékeztetőül: a polgári kör kis, közéletileg aktív, szabad, öntevékeny, civil önszerveződés. Mondok rá egy példát: Tilos Rádió.