Hogyan mészároljunk le egy polgári kört?

2004.02.05. 15:39
Mindenekelőtt szögezzük le: a polgárikör-mészárlás elsődleges célja és értelme nem a kör elpusztítása és tagjainak erkölcsi-egzisztenciális megsemmisítése. Az csak hasznos és élvezetteli melléktermék. A főcél üdvösebb: jó nagyot rúgni politikai elleneinkbe.

Első lépésként pécézzük ki a kör egynémely tagjának néhány kevéssé szalonképes megnyilvánulását, ez ugye két főnél nem kisebb társaságokban elég egyszerű feladat. Az is jó, ha az illető nem a maga szövegét mondja, hanem idéz. Végső esetben idézhet a szerencsétlen akár minket is. Adjunk a kipécézett megnyilvánulásoknak tág és romboló jellegű értelmet. Ezzel egy időben intenzív propaganda-hadjáratot kell indítani annak sulykolására, hogy a kör nem önmaga, hanem az egész politikai céloldal általános reprezentánsa. Ennek az állításnak nem kell köszönőviszonyban lennie a valósággal.

Gerjesszünk össznépi felháborodást, és szervezzünk rá tiltakozó megmozdulásokat. Nyugodtak lehetünk, a politikai túloldal lesz olyan bamba és beszari, hogy magára veszi az inget, és először is hevesen elítél és elhatárolódik, továbbá készséges partnerünk lesz a következő lépésnél. Az pedig a teljes letámadás az összes lehetséges jogi fórumon. Ha közben intenzíven provokáljuk is a henteskés alá vett kört, további excrementumokkal fogja rontani helyzetét. A végén tuti leesik néhány elmarasztaló határozat vagy ítélet, amit haladéktalanul politikai elleneink orrára húzhatunk: íme, papír van róla, hogy gazemberek vagytok. Közben a kezelésbe vett polgári kör gusztusos vonaglások között vonyítva kimúlik.

Emlékeztetőül: a polgári kör kis, közéletileg aktív, szabad, öntevékeny, civil önszerveződés. Mondok rá egy példát: Tilos Rádió.